изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:05 EEST
БСП НЕ ИЗКЛЮЧВА БЪДЕЩА ПРАВИТЕЛСТВЕНА КОАЛИЦИЯ С НДСВ И ДПС    
Политика Лявата БСП крои планове да управлява с десните управляващи НДСВ и ДПС, още не е уточнено премиерът пак премиер ли ще остане, или ще се върне към царската си корона, за да поиска по-късно президентската власт, която пък ще трябва да му поднесе БСП


Опозиционната БСП, която е на път да отстрани премиера Симеон Сакскобургготски на изборите следващото лято, може да покани двете партии, участващи в неговото правителство, да се включат в бъдеща правителствена коалиция.
Това съобщава Ройтерс, след като лидерът на българските социалисти Сергей Станишев даде интервю за агенцията.

Посочва се още, че според анкетите 26% от избирателите в България биха гласували за БСП, докато НДСВ получава подкрепа едва от 10%.

Готови сме да обсъждаме коалиционно правителство за благото на страната, казва лидерът на БСП.
Стонишев, който нарича себе си еврореалист, оглави партията през 2001 и я изведе от дотогавашния й антизападен път, отстояван от твърдия електорат от бивши комунисти, пише Ройтерс.

Според Станишев партията му не изключва възможността до изборите да предлага вотове на недоверие към правителството, стига да има “сериозни причина за това”.

В интервюто си обаче той дава знак, че трудно може да бъде намерен консенсус сред опозицията, отделила се от партиите, влезли в парламента през 2001, тъй като голяма част от фракциите нямат достатъчно подкрепа за бъдещ изборен успех.

news.bg/NDT

 


Сходни връзки

БСП НЕ ИЗКЛЮЧВА БЪДЕЩА ПРАВИТЕЛСТВЕНА КОАЛИЦИЯ С НДСВ И ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди