изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:24 EEST
ТО БЪЛГАРИ ВЕЧЕ МАЙ НЕ ОСТАНАХА...    
КоментариДимитър ДУКОВ

През юни депутатът от ДПС Кемал Еюп, който нищо /поне съществено/ не е направил за доброто на град Добрич, част от неговата Родина България, без дори да информира Общинския съвет и кмета на областния център, се произнесе великомъченически, че тук трябва да бъде “издигнат паметник на османските войници, загинали в Първата световна война”.

Информацията бе публикувана в няколко електронни медии.
В сряда вече стана ясно, че преговори се водят на правителствено равнище. А вчера, че преговорите води Министерството на отбраната /рейтингът му пада като маносано мушкато/.
Що се отнася до обществена или политическа реакция от страна на който и да е от Добрич - може един ден да има. Поне в стила на този виц: Малко момченце няколко дни поред пита баща си ще му купи ли колело. Таткото не издържал и обещал един друг път да купи колело на малчугана. Той пък от своя страна се похвалил в махалата: Тати каза, че ще ми купи колело... един друг път!”
За да не си играем на “един друг път” в НДТ, решихме повече да не коментираме темата паметник на османските войници в Добрич, нито пък подмяна на вота на доверие на добруджанци с гласовете, пристигащи от Турция. Казваме това, с ясното съзнание, че си създаваме излишна конфронтация при едно тъпо мълчание и заиграване за кокала. Ние също си имаме искрени и верни приятели етнически турци, които болеят за България, още повече за Добруджа. Ние също уважаваме законното право на живеещите в Турция български изселници да гласуват за парламент. Ние също се радваме на успехите на всички тези хора. Ние също желаем доброто на тези хора и съзнаваме, че пътят ни към Европейския съюз е заедно с тях. Съзнаваме, че България, в частност Добруджа, ще бъдат един скорошен или по-отдалечен ден гарант за влизането на Турция, а с нея и на българските граждани в Турция, в Европейския съюз. Казваме това, защото не само сме виждали какви промени се извършват в Турция, но и с ясното съзнание, че тя далеч ни изпреварва в държавността в много направления.
Много можем да кажем, много искаме да премълчим. Длъжни сме да приключим поне анкетата си, пусната в електронното ни издание.
Тя гласеше: Приемате ли предложението на ДПС-депутата Кемал Еюп в Добрич да бъде издигнат паметник на османските войници, загинали в Първата световна война? Имаше две възможности за отговор:
1. Да, трябва да издигнем паметник на османските войници.
2. Не, това е подигравка със загиналите за Освобождението на България от турско робство.

От първата възможност се възползваха 3 души. За втората гласуваха 86. В проценти съотношението е 3.37 към 96.3
Седем коментара има към анкетата. Някои от тях биха скандализирали общественото мнение в едно печатно издание, но в електронните издания е традиция да се дава изключителна свобода на мненията.
Ето някои думи от коментиралите анкетата.
“А бе к’во толкова, да го направим паметника, пък после да го решим как да го набудтаме на Кемал Еюп...”
“А в Турция ще издигнат ли паметник на всички народи, поробени от нея, на всички люде, дето са изтребили? ... стига дупедавство! Стига сме се навеждали така срамно! А и стига паметници! Стига сме мислили за умрелите! Какво за живите?”
“Не само, че нашите държавници правят глупости, но дори самото предложение за такъв паметник е пример за тяхната ограниченост и простотия. Само едно ще кажа... По-добре управниците да си мълчат и само да си мислим, че са тъпи, отколкото да си отворят устата и да изчезнат всякакви съмнения за това!!!”
“В България нямаме петрол, но в замяна на това глупави идеи колкото искаш. Ами, да го строят този паметник. По паметници сме на първо място в света. А и какво, като е на турци? То българи вече май не останаха.”
Край!!! Край!!! И край!!!

 


Сходни връзки

ТО БЪЛГАРИ ВЕЧЕ МАЙ НЕ ОСТАНАХА... | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТО БЪЛГАРИ ВЕЧЕ МАЙ НЕ ОСТАНАХА...
Автор: Anonymous да 2004-09-23 @ 01:37 EEST
Абе тоя рязан читак шо не вземе да оди в Одрин и там да иска да прави паметник на загиналите български воиници при превземането му, ами идва тука на мама си у ----!!!
ТО БЪЛГАРИ ВЕЧЕ МАЙ НЕ ОСТАНАХА...
Автор: Anonymous да 2005-03-17 @ 11:23 EET
Taka e,kato MAGIOSNIZITE ot nejnata revolutzia razrechiha sazdavaneto na etnisheska partia.I Dobrish stana edin ot epizentrovete na DVIJENIETO.Machalla!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди