изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:44 EET
ДОБРУДЖА СЕ ЦЕЛИ В ПЕТ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ    
СпортФутболистите на Добруджа ще посрещнат тима на Локомотив Горна Оряховица на стадиона в Албена, в среща от първия кръг на "Б" група.

Новината потвърди председателят на НС на ПФК Добруджа АД Величко Найденов. "От 1979 година съм в Добруджа, но толкова неприятно нещо не ми се е случвало. Играли сме навън, но като наказани", каза треньорът Валентин Пейчев. Той заяви още, че ръководството му е поставило задача тимът да играе мач за мач, като във всяка среща отборът задължително да гони победата. Засега поставена цел е 5 победи от 5 мача. "Тази цел се поставя и трябва да се реализира. Не ми е поставена цел да се завърнем в "А" група. Искаме отборът да се реализира и да играе добре. Плодовете на успеха ще берем след време. Трябва да залагаме на младите местни таланти и да изградим силен тим. Като пример бих посочил Черноморец /Бургас/", заяви Пейчев.
Селекционерът допълни, че има малко информация за предстоящия съперник от Горна Оряховица. Той е запознат с играта на отделни футболисти, но относно игровата схема на Локомотив няма достатъчно информация. "Не трябва да се съобразяваме с тяхната игра. Срещу всеки тим ще трябва да избираме нов вид на игра и тактически да го надиграваме. Наясно съм вече със състава за мача, но, за съжаление, вместо да играем у дома, ще трябва да домакинстваме в Албена, което няма да ни помогне. Крайно време е двете страни - Величко Найденов и Общината - да седнат на една маса и да решат проблемите. Не може всеки ден да ме питат момчетата за бъдещето на клуба и аз като треньор да не знам какво да им кажа. Не е коректно това отношение на Общината спрямо Добруджа. Нуждаем се от повече внимание", добави наставникът.
Часове преди срещата с Локомотив, в тима на Добруджа има малко напрежение предвид това, че мачът е от първия кръг на първенството и че всички в тима желаят победата. На футболистите обаче им е неприятно да излязат на терена в Албена, вместо да бъдат подкрепяни от невероятната си публика на стадион "Дружба". "Чувстваме се нежелани в Добрич. Албена не е наш дом и там няма да се чувстваме комфортно", каза капитанът на тима Иво Кискинов, който потвърди, че играчите имат да получават една част от възнагражденията си. "С договорите няма неуредици. Останалата част от финансовите възнаграждения чакаме да получим преди началото на първенството", добави Кискинов. За да не страда футболът, Величко Найденов и Общината да седнат на една маса и да изгладят взаимоотношенията си, посъветва и Стефан Славов. Антон Димитров каза, че младите играчи вече са се сработили с останалите и като новодошли приемат съветите на по-опитните. "Не се интересуваме от подготовката на другите отбори. Важното е ние да сме добре и да преследваме целите си. Всеки в нашия тим се старае и бори за титулярно място", сподели Венци Желев."Аз и моите колеги сме притеснени от ставащото с клуба. Сега трябва да започне подготвителният период за юношите и ние искаме да имаме яснота къде ще играем. Добре би било да се срещнем с кметския екип", каза пред журналистите Красимир Коев - директор на ДЮШ на ПФК Добруджа АД.
Ето и програмата за първия кръг:
"А" група
6 август /петък/
Родопа - ЦСКА 18 ч
Левски - Славия 20 ч
7 август /събота/ от 18 часа
Видима Раковски - Черно море
Марек - Берое
Беласица - Спартак /Вн/
Пирин - Нафтекс
Локомотив /Пд/ - Несебър
Литекс - Локомотив /Сф/ 19.30 ч
"Б" група
7 август /събота/ - 18 часа
Добруджа - Локомотив /ГО/
Академик /Св/ - Светкавица
Етър - Поморие
Рилски спортист - Спартак /Пл/
Доростол - Ботев /Пд/
Вихрен - Конелиано
8 август /неделя/ - 18 часа
Миньор /Б. дол/ - Черноморец
Пирин 1922 /Сим/ - Шумен

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА СЕ ЦЕЛИ В ПЕТ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРУДЖА СЕ ЦЕЛИ В ПЕТ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ
Автор: Anonymous да 2004-08-11 @ 15:36 EEST
s toz otbor i edna vie mnogo

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди