изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:53 EEST
ЗА ДВА ОТ ПЛАЖОВЕТЕ ПОДГОТОВКАТА ЗА ЛЯТОТО ПРОДЪЛЖАВА В КРАЯ НА СЕЗОНА    
ОбществоТова е установила комисия от специалисти, назначена от областния управител Иван Иванов

Все още има довършителни процедури и проблеми по медицинското обслужване и благоустрояването на два от плажовете в Добричка област, за които са подписани договори за стопанисване - "Тузлата" и "Кранево - МДЛ". Това е установила комисия, назначена от областния упарвител Иван Иванов, извършила проверки на морските плажове на територията на областта. Тя е била тричленна, с председател Ангел Драгостинов - началник отдел "Административен контрол и регионално развитие". Целта на проверката е била се установи дали са спазени изискванията за стопанисване на плажовете по договорите, които дават на стопаните им тези права без заплащане на такси или наем срещу ангажимента за благоустрояване, осигуряване на медицинско и спасително обслужване.
Комисията е проверила 12 плажа, за които има сключени договори за стопанисване. Установено е, че за плажовете "Болата", "Каварна-централен", "Иканталъка", Вили "Чайка", "Балчик - централен", "Балчик - Двореца", "Балчик - нов плаж", "Ресторант 789", "Кранево-централен" и "Иканталъка I" са извършени всички необходими дейности. Тези плажни ивици могат да посрещат туристи и осигурават нормална и безопасна почивка, а ползвателите им са положили грижи за поддържането им в привлекателен и безопасен вид, е установила комисията. Тя е констатирала още, че плажът "Тузлата" в Балчик се ползва от "Здравно-туристическия център НЕДА" ЕООД много ограничено, тъй като там плажуват предимно хора с увреждания, които се нуждаят от специално лечение.

 


Сходни връзки

ЗА ДВА ОТ ПЛАЖОВЕТЕ ПОДГОТОВКАТА ЗА ЛЯТОТО ПРОДЪЛЖАВА В КРАЯ НА СЕЗОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди