изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:10 EEST
ДВА ПРОЕКТА ФИНАНСИРА СИФ В ДОБРИЧ    
ОбществоТе са за подобряване на средата в комплекс "Модерна махала" и за изграждане на младежка територия в ОУ "Христо Смирненски"

Два проекта от Добрич получават финансиране от Социално-инвестиционния фонд. На 4 август на официална церемония в София община Добрич получили финансовия меморандум за финансиране на инфраструктурните проекти "Подобряване средата на обитаване и социалния климат в жк "Модерна махала" и "Изграждане на младежка територия за спорт и достъпна среда", съобщиха от кметството в Добрич. Оттам информираха, че първият проект за квартал "Модерна махала", е на стойност 378 000 лева. Съфинансирането, което община Добрич осигурява, е 20 процента. По този проект са предвидени дейности за цялостно благоустрояване. То ще включва изграждане на подходи, оформяне на междублоковите пространства, алеи, улично и парково осветление.
Вторият проект е на стойност 218 000 лева. Той е разработен от община Добрич и училищното настоятелство на ОУ "Христо Смирненски". Той предвижда да бъде ремонтирана покривната конструкция на двата корпуса на училището, да бъде подменена дограмата, да се ремонтират фасадите, осветлението и настилките. По двата проекта предстои да се обяви процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.
Статистиката сочи, че през тази година са подадени около 800 проекта за финансиране от Социално-инвестиционния фонд. На церемонията преди ден бяха подписани 48 споразумения за финансиране и създаване на заетост - на обща стойност 10,5 милиона лева. За тази година за изпълнението на 132 инфраструктурни проекта СИФ осигурява 22 308 000 лева.

 


Сходни връзки

ДВА ПРОЕКТА ФИНАНСИРА СИФ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди