изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:55 EEST
ИВАН СЛАВКОВ БЕ ИЗКЛЮЧЕН ОТ СТРУКТУРИТЕ НА МОК    
Атина 2004 Атина. Президентът на БОК и БФС Иван Славков беше изваден от структурите на МОК, съобщи DPA. Освен това той няма да може да присъства на Летните олимпийски игри в Атина, които започват идния петък. Това решение е взел на заседанието си Изпълнителния комитет на МОК. ФОКУС

"НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" ПРИПОМНЯ:


ЖАК РОХ: НЕ СЪМ РАЗОЧАРОВАН, НАПРАВО СЪМ БЕСЕН ОТ КАДРИТЕ ВЪВ ФИЛМА НА ВВС

Атина. “Пред себе си вие виждате един крайно ядосан човек. Да кажа, че съм разочарован, ще е прекалено слабо. Аз съм много повече от разочарован. Направо съм бесен от кадрите, които видях във филма на ВВС”. Тези думи са на президента на МОК Жак Рох. Той каза това по време на пресконференцията, на която обяви, че Комисията по етика изважда от олимпийските среди президента на БОК и БФС Иван Славков и му забранява да присъства на Игрите в Атина.
Рох обясни, че Комисията по етика е решила да отнеме абсолютно всички права, привилегии и функции на Славков като член на МОК. Президентът на Олимпийския комитет дори изрично подчерта, че акредитацията на президента на БОК незабавно е била отнета и той няма да може да влезе на нито едно от състезанията в Атина, освен ако не си купи билет. ФОКУС

ВИТАЛИЙ СМИРНОВ: ВСЪЩНОСТ ПОДКУП В КАДРИТЕ НА ВВС НЯМА И ТОВА Е ФАКТ
Русия. “Факт е, че подкуп в кадрите на ВВС няма”. Тези думи, цитирани от руските медии, са на вицепрезидента на МОК Виталий Смирнов.

Високопоставеният спортен деятел даде вчера ексклузивно интервю пред агенция РИА “Новости”, в което твърди, че в сегашното положение всеки изход от ситуацията е напълно възможен. Той обаче е категоричен, че президентът на Българския олимпийски комитет Иван Славков не е “заловен” в момент, в който получава пари и това е безспорен факт. Пред руските медии Смирнов за пореден път твърди, че няма нищо общо със случая и не е запознат с подробностите.
Както е известно, телевизия ВВС спретна капан с цел да разкрие, че в средите на МОК има корупция. Журналисти от предаването “Панорама”, представящите се за бизнесмени, се опитаха да купят гласове в полза на кандидатурата на Лондон за домакинство на Летните олимпийски игри през 2012 година. В клопката падна президентът на БОК и БФС и член на МОК Иван Славков, който беше заснет със скрита камера да се съгласява да “помогне” при набавянето на гласовете. Посредник в “сделката” е лобистът Горан Такач. Смирнов съобщава пред руските медии, че засегнатата българска страна не приема обвиненията в корупция и отрича всичко. Според вицепрезидента на МОК, потърпевшият Иван Славков ще съди телевизия ВВС, която го обвини във взимане на подкуп. ФОКУС

ПАРТИЯТА НА КОСТОВ ИСКА МАХАНЕТО НА ИВАН СЛАВКОВ ОТ БОК И ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ

Министърът на спорта Васил Иванов–Лучано да поеме инициатива за свикване на Българския олимпийски комитет, за избор на нов негов председател. За това настояват от “Демократи за силна България”.

Заместник-председателят на партията Веселин Методиев заяви за “Дарик радио”, че от ДСБ настояват премиерът да предложи на президента да отмени указа за награждаване на проф. Славков с орден “Стара планина”.

От формацията смятат, че трябва да се свика извънреден конгрес на Българския футболен съюз, на който да бъде избран нов негов председател.

От партията определиха скандала с Иван Славков като най-големия в историята на българския спорт.

Стана ясно, че след излъчения снощи от БиБиСи филм в предаването "Панорама", уличаващ Международния олимпийски комитет в корупция, МОК ще упълномощи днес Комисията по етика да започне вътрешно разследване по аферата с подкупите.

Очаква се и реакция от страна на президента на МОК Жак Рох, който до момента е заявил само, че оглавяваната от него организация ще предприеме необходимите действия, произтичащи от отправените от британската телевизия Би Би Си обвинения.
news.bg/NDT

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ОЛИМПИЙСКИ КОМИТЕТ

“Не са ми предлагали пари", заяви на пресконференция в София председателят на БОК Иван Славков във връзка с разследването за корупция на Би Би Си

Българският олимпийски комитет /БОК/ днес даде пресконференция по повод разследването на английски журналисти от предаването "Панорама" на Би Би Си, в което е замесено името на председателя на БОК Иван Славков - член на Международния олимпийски комитет /МОК/. В своето разследване английските журналисти се опитват да докажат, че има корупция сред членове на МОК за предстоящия избор на домакин на Летните олимпийски игри през 2012 година, където кандидат е и Лондон. В кратко встъпление Иван Славков каза: "Според мен това не е стилът на Би Би Си. Винаги съм твърдял, че Би Би Си е нещо перфектно, като факти, като доказателства. Според мен не беше коректно да се създаде такава атмосфера. Засега съм посъветван от адвокати от Швейцария, Англия и България да не правя предварителни коментари, преди да сме видели предаването на Би Би Си. Предполагам, че случаят е за граждански съд, за касационен съд, а с този случай ще се занимае и Комисията по етика на Международния олимпийски комитет". Иван Славков разказа за срещата си с двама мъже, представили се за агенти на богати лондонски бизнесмени, които искат много Лондон да спечели домакинството на Летните олимпийски игри през 2012 година. Срещата се е състояла на 31 юни в една от стаите на хотел "Кемпински Зографски" в София. "От тях имаше въпроси как се работи по кандидатура за домакин на олимпийски игри, за контакти с блоковете, каквито вече няма, и че трябва да се работи човек по човек. Не са ми предлагали пари", заяви Иван Славков. На журналистически въпрос дали скандалът ще се отрази на представянето на българските спортисти на Игрите в Атина, Иван Славков отговори: "Лично за мен ще се отрази негативно, но за българските спортисти в Атина - не". А на въпрос дали скандалът ще рефлектира върху евентуалната кандидатура на София за домакин на "бялата олимпиада" през 2014 година, Славков отговори лаконично: "Не мога да кажа сега". Запитан дали публикациите на английските журналисти ще се отразят на позициите и на членството на Иван Славков в МОК, Славков каза: "При такъв скандал е нормално човек да си мисли всичко". Славков подчерта, че по този случай "не е разговарял с други членове на МОК". В заключение Иван Славков, който е шеф на Българската олимпийска делегация на Летните игри в Атина 2004 от 13 до 29 август, потвърди, че ще бъде в Атина и че ще изпълнява задълженията си като шеф на делегацията и като член на МОК.
БНР/НДТ

 


Сходни връзки

ИВАН СЛАВКОВ БЕ ИЗКЛЮЧЕН ОТ СТРУКТУРИТЕ НА МОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди