изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:55 EET
БЕЛЧО ИВАНОВ ЩЕ ВОДИ ОЛИМПИЙСКАТА НИ ДЕЛЕГАЦИЯ В АТИНА    
Атина 2004 Генералният секретар на БОК Белчо Иванов ще води олимпийската ни делегация на Игрите в Атина от 13 до 29 август.

Той е записан като зам.-шеф на мисията, но след временното отстраняване на президента на Българския олимпийски комитет Иван Славков от олимпийското движение, г-н Иванов би трябвало да го замести. Това обясни пресаташето на БОК Здравка Йорданова.
Говорителката на БОК определи като 'ужасно' решението на Международния олимпийски комитет за временно отстраняване на Иван Славков от олимпийското движение. 'Това е ужасно, още повече преди началото на Игрите. Не бе необходимо да се взимат строги мерки и вземането на решение можеше да бъде отложено до приключването на пълното разследване' - каза Йорданова, олимпийски шампион от игрите в Монреал през 1976 година. 'Според мен, цялата българска олимпийска делегация ще бъде доста объркана от случващото се', допълни Йорданова.

Олимпийският шампион по троен скок и настоящ депутат от СДС Христо Марков коментира пред Дарик радио, че след отстраняването на Иван Славков от МОК Славков трябва да бъде освободен и от поста председател на БОК.
Христо Марков: - “От вас разбирам за случилото се. Това за мен е много сериозен удар за българския спорт. Да ви кажа, чак толкова бързо да се случи изключването на Иван Славков – не съм очаквал. Очаквах, че ще има някакви последици, но толкова бързо да се случват, просто не съм очаквал.
Въпрос: Смятате ли, че трябва да последва и отстраняването му от поста председател на БОК?
Христо Марков: - След като са наложили такава мярка от МОК, смятам, че това трябва да се случи и в БОК. Това, което искам да пожелая на нашите спортисти, е просто да си свършат работата и да не обръщат внимание на това, какво се случва в ръководството на българския спорт.

“Трудно ми е да коментирам точно сега всичко това, което се случва с Иван Славков”. Това каза за агенция Фокус депутатът от 'Коалиция за България' Евгения Живкова. “Ние, като българи, би трябвало да се поинтересуваме и да потърсим - защо от ВВС се насочиха точно към нашия президент на Олимпийския комитет, за да докажат, че има корупция в МОК. Дали е някаква тенденция, или какво? Надявам се Иван Славков да се справи и с този случай. Опитвам се да разсъждавам като българка. Защото всичко това ще има последици за българския спорт като цяло. Ще последва верижна реакция. Ще започнат да се вадят кирливи ризи в евентуалната борба за постовете, които ще последват”.

“Искам всичко това да е сън, стискам палци на Батето да се оправят нещата”. Това беше първият коментар на президента на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Валентин Михов за Фокус. “Не му мисля лошото на Славков, не зная, много съм объркан сега, добави той. – Дано да излезе по-бързо от този скандал. Безспорно всичко това ще се отрази много тежко на целия спорт. На този етап обаче предпочитам да не коментирам повече. Нека да изчакаме крайното решение, все пак Иван Славков е временно изключен от олимпийското движение”.

Министърът на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано каза, че отстраняването на Иван Славков от МОК до изясняване на случая със записа по ВВС е 'доста неприятно за България'. Това обаче е решение на комитет, който няма връзка с нито една държавна структура - подчерта Васил Иванов. Той допълни, че случаят е неприятен и заради това, че утре в 18:15 часа заедно с водача на групата на българските спортисти /Иван Славков/, заминаващи за Атина, е трябвало да летят заедно и дано това да не повлияе на психиката и поведението на участващите в Олимпиадата.
Оттук нататък има Български олимпийски комитет, който има устав и Изпълком и те могат да се съберат и да решат, има и заместник-водач на групата, който е Белчо Иванов. 'На ринга всичко се решава от спортиста, а нещата не се решават около ринга' - каза Васил Иванов. Нека това да стегне редиците и да се завърнем с повече медали, заключи министърът.

4-мата съучастници на Иван Славков в корупционния скандал, провокиран от ВВС, също нямат право да припарват в Атина на Игрите този месец освен като зрители - съобщиха от МОК. Това са лобистите: Горан Такач, Махмуд Ел Фарнавани, Абдул Муталеб Ахмад и Горан Комяти. Акредитациите им са отнети и те вече нямат никакви права. Окончателно решение щe бъде взето чак след приключването на разследването.

Президентът на МОК Жак Рог днес в Атина не пожела да спекулира с въпроса - колко дълго може да продължи самото разследване по скандала. ДАРИК РАДИО/НДТ
 


Сходни връзки

БЕЛЧО ИВАНОВ ЩЕ ВОДИ ОЛИМПИЙСКАТА НИ ДЕЛЕГАЦИЯ В АТИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди