изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:15 EEST
НЕШКА РОБЕВА ИМА СЪМНЕНИЯ ОКОЛО АФЕРАТА ИВАН СЛАВКОВ    
Атина 2004 Ако тези хора наистина мислеха за спорта, нямаше да направят това преди Олимпиада, каза Нешка Робева

Несебър. Не съм вътре в нещата и не мога да коментирам, но искрено се надявам това да не е истина. Това каза по повод уличаването в корупция на президента на БОК и БФС Иван Славков, бившата треньорка на националния отбор по художествена гимнастика Нешка Робева. По думите й обаче “при всяко положение не може да се прави така преди Олимпиада”. Има нещо, което в случая не е както трябва, но не мога да го коментирам, тъй като бяхме на турне, не съм гледала дори филма и не съм запозната, а и съм извън спорта, добави тя.
“В България толкова много сме се ударили сами, че повече няма накъде, така че дори няма защо да се удря страната ни с един такъв скандал. Спомних си обаче случая, когато като треньор ми беше забранено да извеждам състезателките на Олимпиада (б.р. Олимпийските игри в Барселона през 1992 г.), защото уж съм била ударила Мария Гигова (б.р. на световното първенство в Атина през 1991 г.). Но подписката тогава беше събрана от българи. Така че, цялата история и сега намирисва”, каза още Нешка Робева.
“Не съм вътре в нещата, но не искам да вярвам, че това е истина, но ще кажа само, че Иван Славков не е глупак. В Международната федерация по художествена гимнастика имаше няколко случая, в които бяха хванати с подкуп отговорни лица - нито бяха изключени, нито нещо се случи след това. Съвсем скоро съдии бяха хванати с по две хиляди долара подкуп, но Казахстан не беше изключен от федерацията, нямаше никакви последствия. За какво става въпрос, се питам. Може би политиката отново влиза във всичко това”, каза Нешка Робева.
По думите й, щом подобен скандал се разгърмява директно преди Олимпиада, има нещо наистина некоректно. “Ако тези хора наистина мислят за спорта, тогава това трябваше да стане или много по-рано, или веднага след Олимпиадата”, смята тя. Легендарната треньорка допълни, че сега е естествено, българските спортисти да преживеят един психически стрес от всичко това. Те ще бъдат гледани по друг начин, подобни събития натоварват самите спортисти. “Не разсъждавам дали Славков е виновен или не, а гледам какъв ще е ефектът върху българските спортисти. Надявам се обаче те да издържат, те никога не са били галеници, но пък в замяна на това са устойчиви”, каза за Агенция “Фокус” бившата треньорка Нешка Робева от Несебър, където тази вечер предстои спектакъл на трупата й. ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

НЕШКА РОБЕВА ИМА СЪМНЕНИЯ ОКОЛО АФЕРАТА ИВАН СЛАВКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди