изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:13 EEST
БЪЛГАРИТЕ - БОСИ ПО АСФАЛТА И В... "ГИНЕС"    
Любопитно Костадин Маргин от Сапарева баня е единствения българин, пробягал с боси крака разстоянието от 100 километра. Постижението му е записано в книгата на рекордите "Гинес" за 1994 година.



След две седмици Костадин смята да постави нов рекорд, като изкачи бос връх Мальовица.

През деня Костадин Маргин работи като телефонен техник в Сапарева баня. Но преди изгрев слънце, той става и тича 20 километра бос през гората. Прави това вече 20 години, а през 1994 г. поставя световен рекорд, като пробягва бос 100 километра на световното изложение в Сеул, Южна Корея.

"Знаете много добре, като караш колата, търкаш гумата. Аз тука - нищо. И като избягах тия 100 километра бос, беше интересното, че аз нямах капка кръв по стъпалата. И лекарят ми се чуди, мика - ти човек ли си, какви са тия крака, не ми е ясно? Просто му беше много интересно", разказва Костадин.

Въпреки, че е дюстабанлия, маратонецът не е наранявал нито веднъж стъпалата си. Никога не е пушил, не е пил алкохол, дори когато се раждат двете му деца.

"Знаете, като се роди дете, голяма радост е, да пийнеш. Аз тогава изпих 6 компота, изпих за децата като се родиха, и се чудеха после. Викат - поне пийни една бира, ама просто не ме влече", споделя маратонецът.

След 2 седмици Костадин ще постави нов рекорд, като изкачи бос връх Мальовица.

" Да отида от Сапарева баня, да мина през хижите "Мальовица", "Вада", връх Мальовица, да кача хижа "Иван Вазов" и на Паничище да финиширам пред хижа "Панорама"", описа маршрута си рекордьорът.

Костадин ще стартира босия си маратон от центъра на Сапарева баня, където е прочутият гейзер с минерална вода и температура 103 градуса.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИТЕ - БОСИ ПО АСФАЛТА И В... "ГИНЕС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди