изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:05 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 7 АВГУСТ    
НовиниКатастрофи и престъпления в страната

Плевен. Седем компютърни конфигурации са иззети от интернет клуб при спецоперация на служители от „Икономическа полиция”. Вчера при проверка в помещение в кв. „Дружба” полицаите установили, че компютрите незаконно се ползват за бизнес. Развлекателният софтуер нямал необходимото от закона съгласие на вносителя на авторското право. Оказало се, че клубът се стопанисва от частна фирма. По случая е образувано дознание.

Пловдив. Стръкове зелена маса и сух канабис са били иззети при претърсване на апартамент в Пловдив. Вчера служители на Четвърто РПУ извършили проверка в дом на ул. „П.Д. Петков”, след като получили сигнал от граждани. Оказало се, че апартаментът се обитава от Гани А./ 30 г./ и Лазарина В./ 29 г./, които развивали вече познат бизнес с канабис. Те отглеждали растението в саксии, открити от спецполицаите. При претърсването са били намерени и три пакета с изсушената вече дрога. Мъжът и жената са задържани в ареста на ОСС-Пловдив. По случая е образувано следствено дело.

София. В столичното Трето РПУ е била задържана Светла К. /46 г./ Полицаите действали по сигнал от банков клон, откъдето малко преди това дамата имала намерение да тегли кредит от 5000 лева. Проверката доказала, че документите, представени от нея са фалшиви. При обиск в Светлана К. са били иззети бланки менте и печат от столична професионална гимназия. По случая е образувано дознание. Наложена й е мярка „парична гаранция”.

С пакетче хероин е заловен неизвестният до този момент на полицията Йонко Й. /24 г./. Това станало в района на ж.к. „Люлин”, когато полицаи от Девето РПУ спрели за проверка младия мъж, забелязвайки съмнителното му поведение. Оказало се, че той няма постоянен адрес на територията на столицата. Направеният тест доказал наличието на твърдия наркотик. Йонко Й. е задържан за 24 часа.

Служители на столичното Второ РПУ разкриха злосторник, решил да „спести” пари от кражба на електроенергия. На 27 юли жител в кооперация в кв. „Надежда” сигнализирал органите на реда, че някой от блока се е включил към общия електромер на входа. Веднага е извършен оглед от служители на районното управление и столичното електроснабдяване. Разследването по-нататък довело и до автора на кражбата - Васил М. /57 г./, който ощетил своите съкооператори с 12 000 лева. По случая е образувано дознание.

Пожар. Вчера около 18 часа в с. Садовец, Плевенско се е самозапалил товарен автомобил , превозвал слама. По първоначална информация инцидентът станал след като пренатовареният Зил преминал под електрически стълб. Стоте бали слама „докоснали” електрическите проводници и предизвикали късо съединение. Пламъците бързо обхванали камиона. Шофьорът – Велин Й. /70 г. успял да се измъкне от горящия автомобил и нямал следи от изгаряния. С него разговаряли и дошлите на място полицейски служители. Веднага пристигнали екипи и на РЗПАБ-Плевен, които успели да спасят двигателя на автомобила и предните гуми. Час по-късно се получило съобщение, че възрастният човек е починал. Аутопсия ще изяснява причините за смъртта. По случая е образувано следствено дело.

ПТП. 33-годишен мъж е починал след пътно-транспортно произшествие тази нощ. Столичанинът Димитър И. бил зад волана на "Рено-19 и пътувал към Русе заедно със съпругата си и 7-годишната им дъщеря. Около 22.30 часа на главен път І-5 / Русе - Бяла, в района гр. Борово, по неизяснени до този момент причини, колата преминала през непрекъсната осова линия, навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в мантинелата вляво. От удара водачът е пострадал тежко и на път за болницата починал. 31-годишната му съпруга и дъщеричката им са настанени в болница с натъртвания. По случая е образувано следствено дело.
МВР/НДТ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 7 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди