изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:12 EEST
ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ НА ФИНАЛА ПО ФУТБОЛ ЗА КУПАТА НА АЗИЯ    
По света Посолството на Япония в Пекин изрази протест пред правителството на Китай във връзка с нападението над високопоставен дипломат от мисията от китайски фенове.

Инцидентът станал след края на финалния мач за Купата на Азия между домакините и Япония, когато разгневени запалянковци започнаха да мятат камъни по автомобила на съветника на японския посланик Тикахито Харада. Като допълнение, китайците скандирали обидни за Япония думи и запалили няколко японски национални флага. Безпорядъкът по пекинските улици фактически беше овладян чак днес сутринта. Японският национален отбор беше охраняван плътно от полицейски автомобили, а пред хотела им беше отцепен голям район, за да могат да се приберат и да си стегнат багажа. Вестник "Йомиури" пък подчерта, че цялото първенство преминало в "антияпонски тон, където явно били демонстрирани неуважение към японските традици и символика, в това число и освиркване на химна на Страната на изгряващото слънце".


 


Сходни връзки

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ НА ФИНАЛА ПО ФУТБОЛ ЗА КУПАТА НА АЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди