изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:32 EEST
Съревнование за най-дълъг престой в сауна се проведе във Финландия    
ЛюбопитноКалени мъже и жени премериха сили в издържането на топлина. Те се състезаваха кой ще може да остане най-дълго в гореща сауна.



В шестото издание на уникалното състезание, чийто домакин беше градчето Хейнола, взеха участие 90 души от 12 страни. Върху нагорещената печка на сауната на всеки 30 секунди се сипваше вода, за да се поддържа висока температура.

Няколко хилядната публика можеше да следи какво правят нейните фаворити на голям видеоекран. Победата сред жените грабна Наталия Трифонова от Беларус. Тя успя да издържи на непоносимата жега цели осем минути.

"В сауната главата ми беше почти празна - никакви мисли за победа, или каквото и да е друго. Просто се опитвах да се отпусна, да си запазя дъха, да не се изгоря и, ако мога, да изпитам някакво удоволствие", сподели Трифонова.

Тя заяви, че е имала специална програма за тренировки, но отказа да сподели подробности заради конкуренцията. Интересът към надпреварата при мъжете е по-малък, защото първото място винаги се печели от финландец.

За финландците сауната е любим начин за прекарване на свободното време. Доказателство за това е фактът, че в 5-милионна Финландия има 2 милиона сауни.
BTV/NDT
 


Сходни връзки

Съревнование за най-дълъг престой в сауна се проведе във Финландия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди