изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:40 EEST
НАКРАТКО    
Новини3 СА ФИРМИТЕ, които кандидатстват по програма "Красива България" за реконструкция на подлеза на Градския парк, съобщиха от общината. И трите са от Добрич - това са "ИССА", "Монолит" и "Соком".

В началото на следващата седмица се очаква от офиса на програмата в София да обявят спечелилата конкурса.
"БУЛГАРКОНТРОЛА" ЕАД извършва стоков контрол на маслодайни, зърнени и фуражни култури за износ, като работи с водещи фирми от цялата страна, в това число и от Добрич. Специалистите твърдят, че тазгодишните реколти са добри по количество. От фирмата твърдят още, че българският кориандър се изнася за азиатските страни, а слънчогледът - в Европа и Скандинавия.
ОТ РИОСВ - ВАРНА, призовават да не се палят стърнищата, като отбелязват, че за създаването на 1 см хумус са необходими над 100 години. "Поради високата температура и изгарянето на хумуса, почвената структура се разгражда до 10 см в дълбочина" - заявяват още експертите. По Закона за опазване на околната среда и водите министър Арсенова възлага на регионалните инспекции контрола и налагането на административни наказания на виновните лица. За физически нарушители глобата е в размер от 100 до 6000 лв., а за юридическите лица и едноличните търговци - от 1000 до 20 000 лв.
 


Сходни връзки

НАКРАТКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди