изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:14 EEST
Анатолий Мънков - обвинен за 2-ма от разстреляните    
Ред и сигурност Анатолий Мънков е обвинен (в неделя вечер) за убийството на двама от общо 6-мата разстреляни в ресторанта на стадион Славия, сред които и Милчо Бонев - бай Миле.

Това съобщи за Дарик радио адвокатът на Мънков, Марин Марковски. На Мънков е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Според Марковски, задържаният не е свързан с криминални среди или престъпни групировки.

Марин Марковски: - Около него има 8 човека. За него няма никакви доказателства обаче; защо го привличат, не мога да Ви кажа. Поисках от следователя и прокурора да ми предостави доказателства въз основа, на които се основава обвинението. Те не ми ги дадоха.
Въпрос: Според обвинението излиза, че той е от групата извършители на самото място?
Марин Марковски: - Точно така.
Въпрос: Колко души още са извършители, освен него, според обвинението?
Марин Марковски: - Не са очертали бройката. Група неизвестни лица.
Въпрос: А вашият клиент от къде е? От София ли, от Плевен ли?
Марин Марковски: - От Плевен.
Въпрос: С какво се е занимавал? Що за човек е?
Марин Марковски: 30-годишно момче, което няма такива обвинения. Не е известен като човек, който е свързан с групировките.

Софийска градска прокуратура ще поиска арест за един задържан за убийството на Бай Миле - съобщи за Дарик радио заместник-градският прокурор Николай Кокинов. Искането за определяне на постоянна мярка за неотклонение 'задържане под стража' ще бъде внесено утре в Софийски градски съд.

Делото ще се гледа при закрити врати заради секретни материали, получени от приложени по него специални разузнавателни средства.

Бай Миле, 4-мата му бодигардове и Методи Маринков от Пазарджик бяха застреляни на 30 юли в столицата от маскирани лица в полицейски униформи.

Четирима души са задържани тази нощ в Пловдив при две паралелни операции на РДВР Пловдив, ДОТИ и НСС. В момента протичат обиски на квартири. Двама от арестуваните са сириец и ливанец, постоянно живеещи в България. Част от арестуваните са задържани по подозрение за съпричастност в показния разстрел на Бай Миле, други - по сигнал за подготвян терористичен акт.

Директорът на НСО ген. Иван Чобанов не отрече пред Дарик радио информацията за задържани при операцията в Пловдив сириец и ливанец за подготвян терористичен акт. Чобанов обаче уточни, че това няма връзка със заплахите срещу България, отправени от свързани с “Ал Кайда” ислямистки терористични групировки.

Сигнал за готвен терористичен атентат на територията на страната е постъпил в РДВР Пловдив. Според сигнала ливанец и сириец са направили опит да закупят нелегално 12 бойни гранати от военните заводи в Казанлък - съобщи директорът на РДВР Пловдив полк. Йордан Кюмюрджиев. Проверката на полицията е установила, че подобна сделка не е осъществена.
Следователи от София са извършили обиск в жилище на пловдивски адрес във връзка с убийството на Бай Миле, но никой не е задържан, уточни още полк. Йордан Кюмюрджиев.
DARIK/NEWS/NDT
 


Сходни връзки

Анатолий Мънков - обвинен за 2-ма от разстреляните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди