изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:40 EET
РУСЕ СРЕЩУ РАЗГРАД В СПОР ЗА "Б" ГРУПА    
СпортФК Дунав (Русе) и Лудогорец 2003 (Разград) са основните фаворити за промоция в "Б" група в започващото тази неделя първенство на Североизточна "В" АФГ. В последния момент ФК Аксаково запази мястото си групата и така ще стартират предвидените от ЗС на БФС - Варна 18 отбора.

Положителни промени на североизток
Още след края на миналия сезон футболната централа във Варна обяви, че има намерение да увеличи състава на Североизточна "В" АФГ с от 16 на 18 отбора. Това решение бе посрещнато с известна доза скептицизъм, имайки предивид масовите отказвания на отбори от участие по финансови причини в последните години. Примерно, през изминалия сезон половината отбори напуснаха групата преди началото на пъвенството и поставиха неговото започване под въпрос. Наложи се ЗС на БФС - Варна да вкара в Североизточна "В" АФГ по административен път нови осем клуба и да спаси сезона. Положителното е, че за пръв път от много години насам през изминалото първенство намяше нито един отказал се отбор по време на сезона. Явно тази тенденция бе основата за разрастването на Североизточна "В" АФГ сега.
Щастливо развитие за Девня и Аксаково
Миналогодишните участници Локомотив (Каспичан) и Белослав 1918 се отказаха от участие по финансови причини това лято. Наложи се по административен път да ги заместят съответно ФК Аксаково и ФК Девня. Така групата бе попълнена до 18 участника дни преди началото на сезона, макар и компромис. Той бе направен за завършилият на последно място през миналото първенство аксаковски тим, който запази мястото си в Североизточна "В" АФГ.
Трудният път до "Б" група
От няколко години насам около шампиона на Североизточна "В" група сякаш тегне някаква зла орис. Първенците през изминалите няколко години - Доростол 1902 (Силситра), Хан Аспарух (Исперих), Антибиотик-Лудогорец (Разград), ОФК Девня, Локомотив (Русе) и Вихър-Владислав (Варна) прекратиха съществуването си до 12 месеца след спечелването на първото място на североизток. Изглежда, че тази година ще имаме изключение - миналогодишния победител Доростол 2003 (Силистра) започна нормално участието си в "Б група.
Фаворитите тази година
В започващото в неделя първенство на Северозиточна "В" група се очертава двуостър сблъсък между два традиционни футболни центрове у нас. ФК Дунав (Русе) и Лудогорец 2003 (Разград) се очаква да поведат люта битка за промоцията в "Б" група в края на кампанията. Русенци изглеждат най-стабилният отбор на североизток. Те имат превъзходен треньор в лицето на Никола Христов, финансовия гръб на общината и някои местни бизнесмени и вече изграден и обигран млад отбор. В Разград също могат да се похвалят с добрите финансови и спортно-технически достойнства на местния клуб.
Неудобните на североизток
Има няколко отбора в Североизточна "В" АФГ, които се радват на добри връзки с професионалните клубове в "А" и "Б" група и често обиграват техни играчи. Те могат да объркат сметките на фаворитите и да се окажат в ролята на арбитър в определянето на първенеца тази година. Левски'96 (Главиница), Албена'97 (Оброчище), Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна) и Феърплей (Варна) са в състояние да понесат много неприятни изненади на фаворитите, а също така и при удобно стечение на напреварата да се намесят пряко в борбата за първото място.
Новаците ще търсят утвърждаване
С изключение на ФК Дунав (Русе), останалите "новобранци" на североизток ще търсят своето място в групата и ще се надяват да не са сред изпадащите на финала. Юнак (Смядово), Черноломец'04 (Попово), Шабла (Шабла), Суворово (Суворово) и Девня (Девня) са очевидно отбори със слаби възможности за нещо повече от достойно представяне тази година. www.bulgarian-football.com

 


Сходни връзки

РУСЕ СРЕЩУ РАЗГРАД В СПОР ЗА "Б" ГРУПА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РУСЕ СРЕЩУ РАЗГРАД В СПОР ЗА "Б" ГРУПА
Автор: Anonymous да 2004-08-11 @ 14:50 EEST
KAK WE FAVORITI SA SAMO ''POBEDA'' DRUGI FAVORITI NQMA 6TE VIDITE ......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди