изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:05 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. Служители на Пето РПУ разкриха 53-годишен известен на полицията взломаджия. Осъжданият Сахрауи С. взломил вратата на жилище на ул. „Г.Бенковски” и отнесъл компютър, друга техника и вещи. Срещу него е заведено дознание, материалите по случая са изпратени на Софийска районна прокуратура за образуване на предварително производство.

Патрул на Шесто РПУ залови в ж.к.”Хиподрума” непълнолетни грабители. Момчетата- на 15 и 16 години са задържани минути след като нападнали две столичанки зад хипермаркет „Билла” в квартала и насила им отнели чантите с лични документи, вещи и 240 лева. Непълнолетните са задържани за 24 часа в ареста, материалите по случая са предадени на следствените органи. За същото престъпление от служители на Второ РПУ са задържани Иван Г./27 г./ , регистриран за различни „прояви” и осъждан, Ивайло Г./26 г./ и Веселин Ц. /19 г./, последните двама от с. Петърч. Тримата нападнали на бул. „Ломско шосе” 38-годишен столичанин, нанесли му побой и насила му отнели мобилен телефон. Срещу тях е заведено дознание, след което им е взета мярка за неотклонение „парична гаранция”.

От служители на Второ РПУ е заловен и Асен Р./47 г./, който при възникнал скандал също на бул. „Ломско шосе” нанесъл порезни рани със счупена бутилка по тялото на столичанин от ж.к. „Надежда”. Побойникът е задържан за 24 часа в ареста, срещу него е образувано дознание. По-късно му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция”.

Крадец- гастрольор, представял се за служител на фирма за топлинно счетоводство бе разкрит от служители на Четвърто РПУ след жалба на столичанка. Демир М. /27 г./ от Шумен, осъждан, зависим от наркотици, извършил „проверка” на топломерите в жилището в ж.к.”Гоце Делчев” и незабелязано от собственичката отмъкнал пари и златни накити.

Служители на Девето РПУ заловиха криминално проявения Стефан К./25 г./, който отнесъл 500 лева и лаптоп от две жилища в ж.к.”Обеля” и ж.к.”Надежда”. Взета му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

При провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори в ж.к.”Младост”-4 служители на Седмо РПУ откриха в апартамент, обитаван от Мирослав В. /24 г./ от гр. Видин, два найлонови плика с около половин килограм марихуана. Гастрольорът е предаден на следствените органи с иззетото наркотично вещество.

15 са криминалните престъпления, регистрирани на територията на столицата през изминалото денонощие. Сред тях са два грабежа на търговци в склад за дрехи в Търговската база „Илиянци” и на столичанин на ул.”Константин Иречек”. Снощи в „Пирогов” е постъпил за лечение с прободни рани в гърдите и в стомаха 25-годишният криминално проявен столичанин А.А., който, по думите му, бил нападнат от двама непознати мъже на ул.”Раковска”. Пострадалият е с опасност за живота.

Тази нощ неизвестни засега лица хвърлили бутилка със запалителна течност през незатворен прозорец в жилище в ж.к.”Красно село”, при което са запалени вещи.През денонощието от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 23 криминални деяния.

Ихтиман. С контузни рани за единия от участниците привърши битова свада, възникнала вчера в града. В РПУ-Ихтиман е образувано дознание за побой на Красимир Б. /36 г./ Вчера от спешния център за медицинска помощ сигнализирали в полицията за пациента, приет с разкъсни рани по главата и лицето. Полицейските служители установили, че отговорен за деянието е Васил Ж. /32 г./. Инцидентът между тях тръгнал от “закачка” на Красимир със съпругата на приятеля му Васил. За да си отмъсти, той накарал потърпевшия да отидат с колата до с. Мирково. Докато пътували, Васил накарал Красимир да слезе, нанесъл му побой с тояга и го зарязал на пътя. Случаен човек открил ранения и съобщил в болницата. Уличеният е разпитван в РПУ-Ихтиман.

Сандански. Кости от скелет на новородено са намерени при извършен по сигнал оглед в с. Плоски. Полицейските действия на служителите от местното РПУ са предприети вчера в двор на ул. “Христо Ботев” в селото по разпореждане на Районната прокуратурата. В присъствието на прокурор полицаите изравят затрупани с камъни кости на бебе, умъртвено след нежелано раждане от 39-годишна жителка от същото село. Жената заровила телцето на момченцето преди около две години и половина, сочат първоначалните данни от започналото разследване на случая. В РПУ – Сандански със заповед за 24 часа е задържана „майката” и неин сродник на 40 г. Сигналът към органите на реда е подаден от децата на злополучната родилка-момичета на 16 и 13 години. Усложнените напоследък семейни отношения провокирали момичетата да разкрият дълго пазената от тях тайна. Дъщерите са разпитани пред съдия, предстоят разпити и на останалите, съпричастни към случая. Работата по случая продължава в полицейското управление, където е образувано дознание по чл.12 от НК.

Царево. Фалшиви евробанкноти са засечени вчера в района на курортния град. Разкритието станало факт след жалба от измамен хазяин. Предния ден сутринта той настанил в дома си трима непознати, дошли да търсят квартира. ”Курортистите” платили за три денонощия още при договарянето, а вчера двама от тях пожелали да доплатят допълнително за още нощувки и извадили 50 евро. На любезния домакин „гостите” предложили също да им обмени и 200 евро срещу 370 лева. След сделката, мнимите наематели си тръгнали, а стопанинът на квартирата се отправил към банков офис да обмени еврото. Именно там се оказало, че банкнотите са фалшиви. Дилърите се издирват от РПУ Царево по описание на потърпевшия.

Бургас. 67-годишна жителка на бургаския кв. Меден рудник” също стана жертва на измама. Сутринта домакинята лековерно пуснала в дома си около 40-годишна непозната ромка, да й „развали черна магия”. „Гостенката” предложила лек срещу „прокобата” – като зашие във възглавница всички притежавани от женицата пари. Магьосницата приключила „работата” си и напуснала дома, придружавана от 5-6 годишно дете. Не след дълго стопанката установила измамата, като вместо спестените си пари, намерила пришит стар вестник. По случая работи Четвърто РПУ в града.

Бургас. С кран е извършена кражба от фирмен склад в бургаското с.Черни връх-установили служители от Трето РПУ в града. Полицаите влезли в следите на крадеца след като регистрирали липсата на седем метални строителни ферми и метални капаци от фирменото стопанство. След предприетите оперативни действия екипът уличил в деянието 37-годишен бургазлия. Той натоварил с кран харесаната „стока” и я откарал на съхранение в пункт за изкупуване на метални отпадъци в района на товарната гара в морския град. Работата по документирането на този и други случаи продължават служителите от Трето РПУ в Бургас.

ПТП. Две деца пострадаха вчера в катастрофа на Карловско шосе, при разклона за пловдивските села Калояново и Дълго поле. И при този инцидент шофирането с несъобразена скорост е причина за пътната злополука. Децата са пострадали при удар на автомобил “Опел Астра”, управляван от 36-годишен пловдивчанин, който се блъснал в спрял автобус “Сетра” с водач Христо М./ 39 г./ от Сопот. Двете момичета – на 8 и 6 години са настанени в болница. МВР/НДТ


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди