изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:21 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. Криминалисти от СДВР проведоха специализирана полицейска операция срещу извършители на улични грабежи. Те заловиха 18-годишните Росен Г.и Юлиян Д., неизвестни на полицията, които на ул. „Св. Наум” нападнали, пребили и ограбили унгарски гражданин. Те му отнели мобилните телефони, но не успели да избягат с плячката. Двамата са предадени на Четвърто РПУ.

25-годишен столичанин от ж.к.”Люлин” подал жалба в Първо РПУ, че е жертва на изнудване. Със заплаха и използване на сила той бил принуден от изнудвачите да вземе 10 000 евро от личния си трезор в банката и да им предаде валутата. Освен това той подписал и документи за сумата от 50 000 лева заради неуредени финансови отношения. Криминалистите от РПУ разкриха един от изнудвачите- Пламен С./34 г./, неизвестен на полицията, който е разпитан. Материалите по случая са предадени на Столична районна прокуратура за образуване на предварително производство.

Крадци на гориво бяха заловени от столичните полицаи. Димитър С./18 г./, известен на полицията, източил около 350 литра дизелово гориво от товарен автомобил „Ивеко”, паркиран край с. Долни Богров. Задържан е за 24 часа в ареста на Пето РПУ от криминалисти от управлението и колегите им от сектор „Магистрална полиция”- СДВР. Димитър С. е извършил и други подобни кражби, които се изясняват. Автопатрул на Осмо РПУ също залови в ж.к. „Дружба” двама крадци на гориво. Валентин П./23 г./ от с. Драгошиново, и Мирослав Б./32 г./ от с. Герман, и двамата шофьори на автобуси от градския транспорт, направили опит да откраднат 80 литра дизел от автобусите си на последната спирка в жилищния комплекс. Срещу тях е образувано дознание в Осмо РПУ.

НЦБ-Интерпол. Гръцкият гражданин Стаматиос Дритсас /49 г./ бе екстрадиран от страната за Р Гърция в изпълнение на постановление на Върховна касационна прокуратура. Той е осъден от гръцки съд на 25 години лишаване от свобода за фалшифициране на документи, измама срещу гръцката държава, незаконно присвояване на документи, причиняване на леки телесни повреди, неплащане на данъци, използване на чекове без покритие и унищожаване на селскостопанска собственост.

Казанлък. Вчера в РПУ- Казанлък се оплакал 30-годишен мъж, председател на земеделска кооперация “Ръжена”, че лице на име Георги направило опит да го подпали със запалителна течност. При извършения оглед е установено, че Георги /63 г./ от с. Ръжена влязъл в офис на кооперацията, полял тъжителя с бензин и извадил запалка. При последвалото спречкване председателят успял да предотврати наказателната акция, но нападателят му нанесъл прободни рани с нож в двата крака. По случая е образувано полицейско производство. МВР/НДТ


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди