изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:09 EET
ПРЕВАНТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С ДРОГАТА РАЗКРИВАТ В ДОБРИЧ    
ЗдравеПо една от ключовите си дейности той ще получи финансиране от Министерството на здравеопазване в размер на 5 000 лева


Превантивни центрове за изпълнение на Националната стратегия за борба с наркотичните вещества ще бъдат разкрити т.г. в 10 града в България. Един от тях ще е в Добрич. Това стана ясно вчера по време на заседание на Съвета по наркотичните вещества към община Добрич. На него присъстваха д-р Цвети Райчева - секретар на Националния съвет по наркотичните вещества, и д-р Николай Томов - зам.-директор на Националния център по наркотичните вещества. Гостуването им бе първата от поредица работни срещи за изграждането на превантивните центрове. Стана ясно, че през м.г това вече е направено в шест града в България, националната стратегия предвиждала такива да бъдат изградени във всички областни градове.
Основната задача на превантивните центрове ще е да изготвят до края на септември стратегически планове за борба с наркотичните вещества. Те ще са насочени към превенция, лечение и рехабилитация на наркоманиите. По една от ключовите дейности 10-те града ще получат за т.г. финансиране в размер на 5 000 лева от Министерството на здравеопазването. "Много е важно да разберем каква е реалната ситуация в страната по отношение на наркоманиите", подчерта д-р Цвети Райчева. На семинар в София през октомври ще бъде направен преглед на плановете и ако се налага те ще бъдат допълнени.
Националната стратегия за борба с наркотичните вещества на МЗ е приета през м.г., разказаха гостите. Тя е изработена по проект на Европейския съюз с партньор Великобритания. В основната й част е заложено събирането на информация от стратегическите центрове. Целите на националната стратегия са намаляване на разпространението и търговията с наркотични вещества и укрепване на институционалната база.
 


Сходни връзки

ПРЕВАНТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С ДРОГАТА РАЗКРИВАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди