изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:36 EET
Джин Марку: Убийството на Емин Спахия е било предварително организирано    
По светаУбийството на председателя на Националния съюз за помиряване на семейства в кръвна вражда в Албания Емин Спахия е било предварително подготвено, заяви специално за "Фокус”

Джин Марку - председател на Международния комитет за помиряване в Албания, който ръководи всички работни групи за помиряване на враждуващите семейства на територията на страната. Той потвърждава информацията излязла в албанските медии, че полицията работи по 4 основни версии за убийството - че има връзка с дейността на Спахия, че става въпрос за спор за земя, че има връзка с кръвното отмъщение, в което е участвал рода на Спахия преди години или че причините са от лично естество. Последната версия според полицията засега е най-вероятната, но по мнение на Марку за основен мотив трябва да бъде смятана дейността на Спахия.
“Напоследък Спахия участваше в група за събиране на незаконни оръжия и случаи на помиряване. Той беше един от най-активните дейци. Затова смятам, че основен мотив е работата му”, твърди Марку.
“Останалите членове на комитета са силно разтревожени и шокирани от случилото се, макар от известно време Спахия да не бе в добри отношения и да имаше различия с тях. Те смятаха, че той не използва финансовите средства на комитета по предназначение”, добавя още той.
Комитетът е в процес на изследване на документацията на съюза, председателствана от Спахия, както и на всички останали групи в рамките на комитета. Засега няма да бъде давана повече информация на местните медии в Албания, за да не бъде възпрепятствано разследването. Комитетът работи в тясно сътрудничество с полицията, като се очаква скоро да бъде обявено и официално становище.
На въпроса кой евентуално ще заеме мястото на Спахия, Марку не може да даде конкретен отговор, но казва, че се очакват промени.
ФОКУС
 


Сходни връзки

Джин Марку: Убийството на Емин Спахия е било предварително организирано | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди