изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:31 EEST
ЖИВОТЪТ НА МЛАДА ЖЕНА ЗАВИСИ ОТ ДЕСЕТ ДОЗИ ЛЕКАРСТВО    
ЗдравеСемейството й няма възможност да ги закупи. Помогнете на майка с три деца!

35-годишна жена от тервелското село Поп Груево е настанена за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич в тежко състояние и с диагноза бъбречна недостатъчност. Необходимо е да приеме поне 10 дози от лекарство, за да бъде стабилизирано състоянието й. Това разказа вчера съпругът й, който потърси съдействието на "Нова добруджанска трибуна", за да спаси жена си. Семейството е в тежко финансово състояние е няма как да осигури лекарството.
Нериман Ахмед, майка на три деца, заболява в началото на годината. Получава отоци на краката и постъпва на лечение в добричката болница. Първоначално диагнозата не е поставена. При второто й приемане във Второ вътрешно отделение през март, когато отоците се придвижват нагоре по тялото й, лекарите установяват, че става дума за бъбречна недостатъчност. Констатацията е, че и двата бъбрека не функционират. Жената е поставена не хемодиализа, процедурата й се прави по три пъти седмично. В началото на този месец състоянието й отново се влошава и тя пак постъпва във Второ вътрешно отделение. "Задушава се, има вода в белите дробове, високо кръвно налягане, сърцебиене..." - така описва състоянието й уплашеният й съпруг Ридван Юсуф. Лекарите са обяснили, че за да бъде стабилизирана, е нужно да й бъде преливано лекарството "Хуман албумин". Необходими са поне 10 дози, а едната струва 100 лева. Лекарството ще бъде вливано на жената три пъти седмично. Семейството и близките й обаче нямат средства да го закупят.
Нериман и Ридман имат три деца - две момичета в девети клас и осмокласник. Бащата е безработен, преди да заболее майката е работила в "Пластхим-Тервел" като тъкачка. Нериман е преминала и през ТЕЛК и има I група с чужда помощ. В момента в болницата придружител е съпругът й.
С молба за съдействие към вестника ни се обърна и директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Тервел Николай Илиев, който описа Нериман и Ридман като изключително добри хора. С апел за помощ се обръщаме към вас, добруджанци, които имате възможност да върнете усмивката на една млада жена, на съпруга й и на трите й деца! Ако можете - помогнете!
 


Сходни връзки

ЖИВОТЪТ НА МЛАДА ЖЕНА ЗАВИСИ ОТ ДЕСЕТ ДОЗИ ЛЕКАРСТВО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЖИВОТЪТ НА МЛАДА ЖЕНА ЗАВИСИ ОТ ДЕСЕТ ДОЗИ ЛЕКАРСТВО
Автор: Anonymous да 2004-08-18 @ 11:31 EEST
Zasto niama bankova smetka ili niakakav adres za vrazka ?
ЖИВОТЪТ НА МЛАДА ЖЕНА ЗАВИСИ ОТ ДЕСЕТ ДОЗИ ЛЕКАРСТВО
Автор: Admin да 2004-08-18 @ 12:01 EEST
НДТ: Благодарим Ви за отзивчивостта. За съжаление, жената почина.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди