изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:03 EEST
Шейх Мухамад Мусал заплаши българския батальон в Ирак    
По светаАко излезете с декларация, осъждаща US силите, рейнджърите ви ще бъдат в безопасност, твърди помощникът на един от представителите на Садр в Кербала



Ако България излезе с декларация, че осъжда действията на американските сили в Наджаф, "Армията на Махди" няма да нападне българския батальон в Кербала, заяви в интервю за "Дарик радио" (Darik.net) шейх д-р Мухамад ал Мусал от бюрото на Моктада Садр в Кербала.
Шейхът е помощник на арестуван в края на миналия месец представител на Садр в Кербала.

Ето какво каза още представителят на "Армията на Махди":
"Ако българските сили искат да напуснат Кербала, къде ще отидат? На друго място или извън страната?

Ако останат, ще бъдат удряни. Но ако излязат със заявление или декларация, че осъждат действията на американските сили в Наджаф, това ще се приеме като благородна позиция от тяхна страна и никой няма да ги напада.

И полицията, и гражданската отбрана отправят няколко обвинения срещу българите, дори са се обръщали за помощ към съпротивата с искане да бъдат наказани. Целта им обаче е да задоволят някои американски провокации."

Междувременно генералният секретар на Арабската лига Амр Муса призова за незабавно спиране на боевете между американските сили, иракските полицаи и шиитските милиции на радикалния водач Моктада Садр в Наджаф.

В комюнике Муса прикани всички страни в конфликта да преустановят военните операции, за да могат да бъдат транспортирани телата на убитите и ранените.

Сраженията се водят близо до дома на Садр в Наджаф. Американски самолети бомбардират цели близо до къщата на шиитския лидер.

Иракският съветник по национална сигурност пристигна в Наджаф, за да се срещне с шиитския радикален, предаде агенция "Франс прес".

По-рано представител на Садр - шейх Али ал Сумейзим, съобщи, че въоръжените милиции са готови да преговарят едва след изтеглянето на американските войски от свещения град, припомня агенцията.

На свой ред високопоставен представител на администрацията в Наджаф обяви, че прави всичко възможно за намиране на разрешение, което да прекрати "кървавата баня" в града.

НЕТИНФО/НДТ
 


Сходни връзки

Шейх Мухамад Мусал заплаши българския батальон в Ирак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди