изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:51 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. При провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори криминалисти от СДВР заловиха в апартамент в ж.к.”Люлин” регистрираните за различни престъпления Цветелин И. /32 г./ и Мирослав Д./20 г./. При извършения обиск в жилището, обитавано от Цветелин , в присъствието на следовател, бяха открити и иззети 18 различни по големина хартиени пакетчета с хероин. Двамата задържани са предадени на следствените органи, по случая е образувано следствено дело.

Преди една седмица противозаконно бе отнет лек автомобил „Фолксваген Голф” с италианска регистрация, паркиран пред жилището в благоевградското с. Копривлен. След кражбата неизвестни мъже се обадили на собственика и му поискали 6000 лева, за да върнат колата, като го предупредили да не търси полицията, защото тя ще бъде опожарена или разфасована на части. Откупът трябвало да бъде платен на територията на столицата, на определено от изнудвачите място. При последвалите оперативни действия криминалисти от СДВР и ДНСП са разкрили рекетьорите Янко М./31 г./ - криминално проявен и осъждан, от същото село и негов съучастник, по прякор „Поршето”, също криминално проявен. Янко е задържан за 24 часа в полицейския арест, срещу него е заведено дознание. Съучастникът му се издирва от полицията.

Трима грабители са заловени от столичните полицаи след подадени жалби от техни жертви. В ж.к.”Надежда” е задържан от служители на Второ РПУ Златко Л. /23 г./, регистриран за различни престъпления, който насила отнел мобилен телефон от столичанин. След задържането му за 24 часа в ареста, на Златко Л. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция”, срещу него е заведено дознание. За грабежи на мобилни телефони са задържани в Първо и Четвърто РПУ Асен Т./24 г./ и Емил М./22 г./, на които е наложена същата мярка за неотклонение.

След подаден сигнал на граждани в Четвърто РПУ за двама непознати, които опитват да проникнат в жилище в ж.к.”Иван Вазов”, на адреса веднага са изпратени автопатрули. Те задържат Георги Б. /52 г./ от Банкя и Петко А. /18 г./ от Лом, неизвестни на полицията, срещу които е образувано дознание.

При съвместни действия на криминалисти от СДВР, Девето и Шесто РПУ бе задържан взломаджията Светлин Н./20 г./, който разбил къща в кв.Суходол и откраднал техника. Негово дело е и кражба на вещи и части от лека кола „Фолксваген Голф”, паркиран в ж.к.”Люлин”. На Светлин е наложена постоянна мярка „задържане под стража”, срещу него има заведено дознание и от РДВР-Бургас.
След подаден сигнал от граждани служители на Полицейския участък в Банкя заловиха Иво К./23 г./, регистриран наркоман, по прякор „Изстребителя”, който отмъкнал чанта с пари, лични документи, мобилен телефон и регистрационни табели от автомобили, паркирани на ул.”Орлово гнездо” и на ул. „Еделвайс”. След задържане за 24 часа в ареста, му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция”.

През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 22 криминални престъпления, сред тях и два грабежа- на столичанка в кв.”Триъгълника” и на продавачка в магазин в ж.к.”Младост”-1. Три са взломните кражби от офис на фирма на бул. „Гоце Делчев” и от жилища на бул. „Янко Сакъзов” и в гр. Банкя, откъдето са изнесени компютри, пари, валута, златни накити и различни документи.

През денонощието служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 31 криминални престъпления.

Перник. Канал за трафик на хора е разкрит при съвместна акция на криминалисти и антимафиоти от Регионалното звено за борба с организираната престъпност при РДВР Перник, проведена вчера. При съвместната операция е задържан Калин К./28 г./ с постоянен адрес в София, пребивавал на територията на съседен Перник без адресна регистрация. Установено е, че задържаният набирал момичета за Италия и Испания с цел проституция. До момента са установени три перничанки от ромски произход, „подпомогнати” при отпътуването им в двете западни страни при роднини и познати на Калин. Има данни, че и други момичета от региона и страната са станали жертва на канала и в момента се издирват. Непознатият до момента на органите на реда Калин е задържан в ареста на РДВР за 24 часа. Продължава работата по документиране на случая. По случая е образувано дознание. Предвиденото наказание за трафик на хора е от 1 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 8 хиляди лева- информират от РДВР.

Враца. 90-годишен жител на врачанското с. Голямо Пещене е настанен в болница с три счупени ребра и други травми след побой. Вчера към 23 часа непознат младеж нападнал стареца в дома му за да го ограби и му нанесъл побой. При проведените бързи оперативни и процесуално-следствени действия е изяснена самоличността на нападателя. Това е 18–годишен младеж от с.Нефела, установил се временно в Голямо Пещене. Няма опасност за живота на пострадалия. В полицейския участък ”Дъбника” е образувано дознание.

Кюстендил. По 15 денонощия “задържане в поделение на MВР” наложи Кюстендилският районен съд на Александър Г./27 г./., и Бисер И./26 г./, и двамата от Кюстендил. Вчера сутринта, около 4.45 часа, при излизане от дискотека “Боби бар”, в явно нетрезво състояние, двамата се нахвърлили да рушат паметната плоча на поета Биньо Иванов, поставена в градинката пред заведението. Свидетели на деянието съобщили в полицията, въпреки че Александър ги заплашвал с джобно ножче. Вандалите са задържани от служители на РПУ – Кюстендил. Съставени са им и актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Плевен. Двама злосторници повредили мост за да подготвят предстояща кражба. Паруш А. /21г./ и съучастникът му Атанас Х./29 г./ от гр. Левски замислили да демонтират ж.п. релси от землището на община Пордим. За да улеснят „работата си”, злосторниците предварително повредили мост, собственост на общината. Младежите нанесли значителни материални щети на съоръжението, но опитът им да откраднат релсите бил разкрит вчера. Продължава изясняването на случая.

ПТП. Десетгодишно момче пострада вчера около обед при злополука в Ботевград. Момчето карало велосипеда си, когато шофьорът на лека кола „Ауди 80” неправилно навлязъл в кръстовището и блъснал момчето. Минути след инцидента детето е транспортирано в Института „Пирогов”в критично състояние с опасност за живота. По случая в Окръжна следствена служба-Ботевград е образувано следствено дело срещу управляващия автомобила Любен Ц. /43 г./, от врачанското с. Игнатица..

Видин. Осем килограма канабис държал в дома си 21-годишен видинчанин. При направената полицейска проверка на адреса на жилището му, екипът се натъкнал на голямо количество зелена листна маса. При направения наркополеви тест е изяснен съставът на тревата – канабис. По случая е образувано следствено дело.

Пловдив. 25-годишен пловдивчанин е задържан, след като у него са намерени 2,88 грама хероин. При личен обиск в района на ул.”Юндола” служители от Второ РПУ откриват наркотика у Ангел Л. Работата по случая случая продължава ОСлС-Пловдив.

ПТП. Десетгодишно момче пострада вчера около обед при злополука в Ботевград. Момчето карало велосипеда си, когато шофьорът на лека кола „Ауди 80” неправилно навлязъл в кръстовището и блъснал момчето. Минути след инцидента детето е транспортирано в Института „Пирогов”в критично състояние с опасност за живота. По случая в Окръжна следствена служба-Ботевград е образувано следствено дело срещу управляващия автомобила Любен Ц. /43 г./, от врачанското с. Игнатица..

НСПАБ. Къща горя вчера в пловдивското с.Правище. Пожарът избухнал около 16 часа, причинен от неправилно боравене с открит огън. Унищожени са 70 кв. метра покривна конструкция. Спасена е половината къща.Техническа неизправност е причината за друг пожар в Пловдив. От късо съединение в джакузи е тръгнал огънят апартамент във Военния хотел на ул.”Радко Димитриев” в града. вчера. Сигналът е подаден в 22.18 часа снощи. Изгорели са джакузито, душ кабина, телевизор, климатик и врата. Спасен е апартаментът. Призори днес в Пловдив горя и изоставен магазин на ул.”Гълъбец”. Унищожени са около 80 кв. метра покрив и тавански помещения. Причините за пожара са в процес на установяване

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди