изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:13 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА СТАНАЛОТО НА 15 АВГУСТ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

Ямбол. Ден след като в регионалната дирекция бе получен сигнал за починала жена в ямболския кв.”Хале”, криминалисти от РДВР съвместно с представители на Окръжната следствена служба влязоха в следите на извършителите на тежко криминално престъпление. В късния следобед на 13 август, към 18.30 часа в дома си е намерена завързана и задушена самотноживееща 64-годишна жена, инвалид. Вчера по случая са задържани двама заподозрени. Според първоначалните данни криминално проявените рецидивисти Хасан О./28 г./ и Сашо В./ 29 г./, и двамата от Ямбол, нападнали на 11-ти август възрастната си жена в жилището й за да я ограбят. Грабителите не се трогнали от безпомощното състояние на жертвата си, завързали я и залепили устата й за да са сигурни, че своевременно няма да потърси помощ. Продължава работата за изясняване на обстоятелствата около жестоката смърт. По случая е образувано следствено дело. Двамата задържани са в ареста на ОСлС за срок от 72 часа- информират от РДВР.

София. Невръстни, но вече известни на полицията джебчийки бяха заловени вчера от столични криминалисти. 11-годишните практикували занаята си посред бял ден в централни столични квартали. Едната претарашила пазарската чанта на възрастна софиянка пред сергия за цветя на Женския пазар и успяла да измъкне портмонето с парите й. По сигнал на пострадалата е задържана е непосредствено след това. Два часа след това, около 15 часа, столични полицаи задържат в района на „Макдоналдс” на пл.”Славейков” и нейна колежка, гастрольорка от червен бряг. Известната на инспекторите от Детска педагогическа стая девойка е хваната малко след като успяла да лиши столичанка от дамската й чанта с пари и документи. И по двата случая са образувани преписки- съответно в Трето и Първо столични РПУ.

Варна.175 стека вносни цигари без бандерол на стойност 3200 лева са открити при съвместна проверка на служители на Икономическа полиция-РДВР Варна и на сектор ‘Оперативен контрол’при. Териториалната данъчна дирекция в града. Цигарите от различни марки са открити в магазин на ул. ‘Осми Приморски полк’, стопанисван от Павлин И. Стоката е иззета са с протокол за претърсване и изземване. По случая е образувано полицейско производство по чл. 234, ал.1 от НК- информират от РДВР.

Сандански. Служители на РПУ в града проведоха успешна акция срещу разпространението на наркотици. На 13 август около 16.20 часа полицаите спрели за проверка на ул. “Свобода “ лек автомобил “Опел Корса“, управляван от Йордан Г. 28-годишният жител на курортния град е известен на органите на реда с прозвището „Шерифа”. При направения оглед на купето на колата не са открити наркотични вещества, но при продължилото по-късно търсене в дома на водача на ул. “Бачо Киро”, полицаите намират три дози с бял и кафяв прах. При направения наркополеви тест пробите реагирали на кокаин и хероин. Притежателят им е задържанза 24 часа в РПУ – Сандански. По случая е образувано следствено дело.

ПТП. Двама са починали, а една пътничка е настанена в болница след удар на джип в ремаркето на товарен камион. Катастрофата е станала четиридесет минути п реди полунощ на 13 август на АМ „Хемус” в района на пътен възел „Суворово”, когато, поради шофиране с несъобразена скорост 35-годишният водач на джип „Фолксваген Туарег” настига „Камаз” /добричка регистрация/ и се удря в тегленото от него ремарке. От удара на място са загинали 28-годишна жена и 9-годишно момиче от Грузия. Друга пътничка, също грузинка, на 29 години, временно пребиваваща в страната ни, е настанена в болница без опасност за живота. Случаят се разследва от РПУ- Девня.
Шофиране с несъобразена скорост и неспазване на дистанция са причините за друг инцидент от вчерашния ден, при който загина 15-годишно момче. Около 10.15 часа софийско „Ауди А 3”, шофирано от 24-годишен младеж удря двжещия се пред него „Москвич” / със старозагорска регистрация/ в казанлъшкото с. Ветрен. След удара 40-годишният шофьор на руската кола не успял да овладее управлението. Колата му била изхвърлена от пътя, а при преобръщането й, е пострадало пътувалото на предната седалка момче. На път за болницата в Казанлък то е починало, а двамата шофьори са настанени за лечение без опасност за живота.
И друго момче загуби живота си поради непредпазливост на шофьора. Вчера в района на гр.Априлци „Мерцедес”, управляван от 17-годишен младеж с бясна скорост излетял от остър ляв завой при излизане от стеснен участък на пътя в кв.”Зла река”. Неопитният шофьор на мощната кола загубил контрол и се ударил в железобетонен стълб в ляво по посоката на движението. От удара на място е загинал спътникът му, също на 17 години, а виновникът за инцидента е настанен в болница без опасност за живота. В РПУ-Троян продължава разследването на случая.
Две са жертвите на пътя от ранните сутрешни часове днес. Минути след 3.00 часа през нощта двама 16-годишни мотористи са били ударени от неизвестна към момента лека кола. Мотопедът „Ямаха” се движел по ул. „Ангел Кънчев” в Стара Загора, когато на кръстовището с ул.”Ген.Столетов” е бил ударен от автомобил, изчезнал от мястото на произшествието. От сблъсъка момчето, шофирало мотопеда е починало на място, а приятелят му е настанен за лечение, без опасност за живота. И двамата са били без предпазни каски. По случая е образувано следствие. Продължава работата за издирване на извършителя.
Час и половина по-късно -около 4.30 часа при инцидент на пътя от Перущица за с.Йоаким Груево „Форд Сиера” с пловдивска регистрация се удря в крайпътно дърво и се преобръща извън платното. От злополуката един от пътниците – 28-годишен младеж от Перущица е загинал на място, а негов 33-годишен съгражданин и водачът – на 27 години, също от Перущица, са настанени в болница без опасност за живота. Причина за катастрофата е управление на автомобила с несъобразено скорост и след употреба на алкохол.
МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА СТАНАЛОТО НА 15 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди