изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:59 EEST
ТАНЦЬОРИ ОТ ТЕРВЕЛ ГРАБНАХА СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА "МАДАРСКИ КОННИК"    
КултураМалките танцьори от детската школа "Макамлийчета" към фолклорния ансамбъл "Калинка Вълчева" на читалището в Тервел грабнаха специалната награда на общобългарския народен събор "Мадарски конник", съобщи за НДТ читалищният секретар Севдалина Колева.

Съборът се проведе в петък, събота и неделя на паметника "1300 години България" в Шумен. Фолклорното събитие бе под патронажа на председателя на Народното събрание Огнян Герджиков, организатор бе фондация "Пирина" на Илия Луков.
Участие в събора са взели фолклорни състави във всички възрастови групи от цялата страна. Детската школа "Макамлийчета" се е представила с два танца - диновски и добруджански. Малките танцьори от Тервел са получили специална статуетка и икона на Богородица с Младенеца. Те са били поканени да се представят и в галаконцерта в последната вечер на събора. Участие в проявата е взела и групата за изворен фолклор към читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел. Тя е била поздравена от журито за доброто си представяне.
В школата "Макамлийчета" народното творчество усвояват 28 деца от Тервел на възраст от 7 до 10-годишна възраст, разказа репетиторът на школите към читалището Елена Енчева.
 


Сходни връзки

ТАНЦЬОРИ ОТ ТЕРВЕЛ ГРАБНАХА СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА "МАДАРСКИ КОННИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди