изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:50 EET
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 16 АВГУСТ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. Двама изнудвачи бяха разкрити при съвместна операция на криминалисти от Седмо РПУ, СДВР, ДОТИ-МВР и РЗБОП- СДВР. Криминално проявените Ангел А.-Ачо /31 г./ от Самоков и Ивайло И.- Ториното /20 г./ от Горубляне изнудвали собственик на откраднат автомобил за 3000 лева, за да му върнат колата. В добавка поискали и още 5000 лева, за да не взривят офиси на фирмите му. Последната му жертва от ж.к. „Младост-4” също била заплашвана по телефона да плати 5000 евро, ако иска да не пострада семейството му. След подадена жалба е задържан Ангел А., като от него са иззети газов пистолет и мобилния телефон, от който са водени разговорите. След задържане от 24 часа, с прокурорско разпореждане той е в ареста на Седмо РПУ за нови 72 часа. Съучастникът му Ивайло се укрива и се издирва от полицията. Продължава работата по изясняване на други престъпления на двамата изнудвачи.
34-годишен афганистанец беше нападнат и ограбен пред блок в ж.к.”Люлин” преди два дни. По случая е задържан за 24 часа Петър М./21 г./, криминално проявен, който отнел от жертвата си 200 долара и 55 лева. На ул. „Неофит Бозвели” е бил нападнато 16-годишно момче, от което са взети мобилен телефон, пари, ключове за жилището му и диплом. След бързо издирване е заловен нападателят- непълнолетният И.Д./16 г./. Отнетите вещи са иззети, материалите по случая са докладвани в прокуратурата за образуване на предварително производство.
От служители на Първо РПУ бяха задържани Георги Д./30 г./, известен на полицията и молдовския гражданин Евгени П./28 г./, временно пребиваващ в страната. Двамата в различно време нападнали столичанин пред заведение на ул. „Гео Милев” и 9-годишно момче в „Борисовата градина”, като им отнели мобилен телефон и велосипед „Крос”. Молдовецът е задържан за 72 часа, другият грабител е пуснат срещу парична гаранция от 1500 лева. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата.
Патрул на Първо РПУ залови на бул. „Цар Освободител” гастролиращия в столицата наркопласьор Деян А./20 г./ от с. Зафирово. В него са намерени и иззети около 60 дози хероин. Той е предаден на следствените органи.

Разлог. Тежък пътен инцидент, при който почина 13– годишно момче, стана вчера в града. Към 22.15 часа на кръстовище между улиците “Александър Стамболийски и “ Телемах Илиев”, Стергиос П. /29 г./ от Р Гърция, с автомобил “ Ситроен ZX”, не спрял на пътен знак “ Стоп”, за да осигури предимство. В резултат на това е блъснат от движещ се от дясната му страна товарен автомобил “ УАЗ”. От удара лекият автомобил притиснал в електрически стълб 13– годишно момче, което загинало на място. Местопроизшествието е посетено от служители на РПУ и следовател, образувано е следствено дело.

Пловдив. Мотоциклетист загина при катастрофа вчера в село Костиево, вчера към 18 часа. Мотоциклет “Ява”, управляван от Тома Д./ 29 г./ от Пловдив, се блъснал в бетонен стълб и бетонна ограда на къща. Мотористът починал на място. По първоначални данни той е управлявал мотоциклета с несъобразена скорост, при евентуална употреба на алкохол, без предпазна каска, и без да притежава свидетелство за правоуправление категория “А".

Своге. Пиян шофьор блъсна полицай от РПУ-Своге и направи опит да се укрие. Инцидентът станал на 13 август към 23:20 часа на пътя София-Своге. В с. Реброво, при разклона за с. Батулия, единият от двамата дежурни автоконтрольори на РПУ-Своге понечил да спре автомобил “ВАЗ-2105” управляван от Симеон В. /31 г./, от с. Томпсън. Той обаче не спрял и блъснал полицая. След това шофьорът на автомобила продължил движението си, като направил опит да се укрие. От силния удар служителят се преобърнал във въздуха и паднал на пътя, като получил комоцио. След бързата намеса на другият дежурен полицай и служители на РПУ-Своге, извършителят е установен. Той бил открит в дома си пред чаша алкохол. Два часа след инцидента Симеон е изпробван с алкотест “Дрегер”, който показал 3,35 промила. Пострадалият служител е бил транспортиран до ИСМП-„Пирогов” със спукани ребра, тежка фрактура на рамото и счупен крак. По-късно е прегледан и гипсиран, след което е освободен. По случая е образувано следствено дело.
МВР/НДТ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 16 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди