изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:04 EEST
Иракски разузнавач е отвлечен от неизвестна групировка в Наджаф    
По света Неизвестна досега въоръжена групировка е отвлякла иракски служител на разузнаването в отговор на боевете, водени в свещения шиитски град Наджаф, съобщи телевизия Ал Джазира.



Телевизията излъчи видеоматериал, на който се вижда мъж между други двама въоръжени и маскирани мъже. Според Ал Джазира те са бойци, които се представят за членове на "Бригадите за защита на свещените места". Групировката твърди, че е отвлякла иракски служител на разузнаването на име Осама Абдул Джабар.

Ожесточени боеве се водиха вчера между американските сили и милициите на радикалния шиитски духовник Моктада Садр. Американските сили водят сражения с бойците на Садр в този район вече повече от седмица, припомнят агенциите.

Делегати от Иракската национална конференция призоваха вчера радикалния шиитски духовник Моктада Садр да се откаже от бунта срещу американските сили и иракската полиция и да изтегли бойците си от гробниците в Наджаф.

Радикалният шиитски лидер Моктада Садр ще приветства всяка инициатива за мирно решение на кризата в свещения шиитски град Наджаф, предложено от ООН, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира изявление на близък помощник на Садр.

Ние приветстваме всяка мирна инициатива от страна на ООН, но няма да приемем план, изготвен от преходното иракско правителство или Иракската национална конференция, се казва още в изявлението.

mediapool.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Иракски разузнавач е отвлечен от неизвестна групировка в Наджаф | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди