изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:33 EEST
ГАЛИН ТЛАСНА ГЮЛЛЕТО НА 17,75 МЕТРА    
Атина 2004Българите Анелия Куманова и Галин Костадинов не успяха да се класират за финала на първата лекоатлетическа дисциплина на олимпийските игри в Атина - тласкането на гюле за мъже и жени.

Куманова остана на 16 място в своята група и на 31 място в общото класиране на квалификациите с резултат 15,91 м.
Добричлията Галин Костадинов пък завърши на последното 37 място в квалификациите. Галин записа резултат 17,75 м и, естествено, не успя да се класира за финала. Единственият участник на Олимпиадата от Добрич постигна резултат 17, 75 м в първия опит. Второто постижение бе с 24 см по-малко - 17,51 м, а третият път възпитаникът на Иван Петров от клуб "Добруджа Сити-експрес" тласна гюллето на 17, 47 см.
От президента на клуба Минчо Петров разбрахме, че състезателят е нямал възможност да загрее преди старта. Лекоатлетът директно бил закаран на сектора. Това било и причината за слабия резултат. Вчерашното постижение на Галин е с 2 метра и 26 см по-слабо от личния му резултат.
Тази година Костадинов тласкаше на състезанията в страната близо 19,50 м. На игрите в Атина само шестима лекоатлети покриха норматива за финалите в сектора тласкане на гюлле. Те тласнаха над 20,40 м. Другите шест се класираха за финалите по резултат. Припомняме ви, че на тръгване от Добрич Галин каза: Това е първото състезание от голям мащаб за мен. Със сигурност ще има и други големи първенства, на които ще участвам. НДТ
 


Сходни връзки

ГАЛИН ТЛАСНА ГЮЛЛЕТО НА 17,75 МЕТРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди