изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:38 EEST
БАЛЧИКЛИЯ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ СТУДЕНТ В ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ    
ОбразованиеИван Христов Сивов - на 52 години, от Балчик - е най-възрастният студент в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", държавна поръчка.

Той получил пълна шестица на кандидат-студентския изпит по математика и е приет в специалността "Математика и информатика". Преди 27 години Иван Сивов завършил Софийския университет в специалността "Атомна физика" и е учител по физика. Преподавател е в гимназията в Балчик. Заради намаляващите часове по физика, допълвал катедрата си с математика. След като от няколко години просветното министерство забранило това, Сивов получавал намалена заплата, въпреки че има висше образование. Тези дни получил известие за съкращение от 1 септември.
Сам се е подготвял за кандидат-студентския изпит, не е давал пари за частни уроци. Надява се да му признаят изпити от СУ и да завърши второто си висше образование след 2-3 години. През свободното си време отглежда цветя и екзотични растения. Гордостта му са 20-годишно лимоново дърво, палми и нарове.
 


Сходни връзки

БАЛЧИКЛИЯ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ СТУДЕНТ В ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди