изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:06 EEST
Македония събра необходимите 150 000 подписа за референдум    
По светаМакедония събра необходимите 150 000 подписа за провеждането на референдум срещу новото териториално деление на страната, съобщиха

опозиционните партии, граждански сдружения и неправителствени организации, които подкрепят инициативата на Световния македонски конгрес, предаде за “Фокус” кореспондентът ни в Скопие.
“До вчера бяха събрани 146 600 подписа и днес най-вероятно са събрани и останалите”, изтъкна лидерът на Демократичния съюз Павле Траянов.
“Това не е победа на някоя политическа партия, а е победа на гражданите и нито една партия няма правото да се възползва от гражданската инициатива”, добави Траянов.
Народното събрание трябва в срок от 30 дни след събирането на подписите да насрочи референдум. Той трябва да се проведе не по-рано от 60 дни и не по-късно от 90 дни след насрочването му.
Според лидера на Либералната партия Стоян Андов трябва да бъдат събрани най-малко 200 000 подписа, като се има предвид фактът, че правителството ще се опита да оспори някои от подписите.
Македонската опозиция смята, че местните избори в страната трябва да бъдат отложени и да бъдат изчакани резултатите от референдума. ФОКУС

 


Сходни връзки

Македония събра необходимите 150 000 подписа за референдум | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди