изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:58 EEST
Мария Гроздева: Доволна съм, че доставих радост на българите    
Атина 2004

  София. “Много съм щастлива и се гордея, че съм българка. Доволна съм, че доставих радост на всички, които са ми стискали палци тук”. Това бяха първите думи на Мария Гроздева пред журналистите, минути след като слезе от самолета от Атина.



 Двукратната олимпийска шампионка беше категорична, че ще участва и на следващите Игри – в Пекин през 2008 г. “Продължавам напред, никога не съм споменавала, че се отказвам. Надявам се на нови успехи", добави тя. Разговорът на Мария с журналистите беше многократно прекъсван от мъничката дъщеря на шампионката - Магдалена, която се опитваше да запази майка си само за себе си.
Двама министри – на вътрешните работи проф. Георги Петканов и на младежта и спорта Васил Иванов дойдоха на летището, за да посрещнат Мария Гроздева, бронзовият медалист в джудото Георги Георгиев и Таню Киряков. С тях беше и временно изпълняващият длъжността президент на БОК проф. Светослав Иванов. При излизането на Мария от ВИП-а, Стефка Съботинова запя на живо “Притури се планината”. Олимпийската шампионка се показа гушнала малката си дъщеря Маги, на която беше закачила златния медал. На главата си Мария беше поставила венеца, сплетен от клонки от маслиново дърво, който получи при награждаването в Атина, и носеше българското знаме.
Десетки посрещачи бяха разпънали плакати и флагове пред изхода от ВИП-а. “Заедно в Китай 2008”, пишеше на един от плакатите. “Имам три деца на гърба си и зная, че не е леко”, каза Мария в отговор на въпроса не й ли е било тежко да носи българското знаме по време на откриването на Олимпиадата в Атина.

ФОКУС

 


Сходни връзки

Мария Гроздева: Доволна съм, че доставих радост на българите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.33 секунди