изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:57 EEST
ОТВОРЕНО ПИСМО: ДО ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ    
Общество

Преди две седмици от легендарния връх Бузлуджа лидерът на БСП Сергей Станишев заяви: "От този връх тръгваме към парламентарните избори с ясната воля да ги спечелим!" Да, ние ще ги спечелим тези избори и в това няма никакво съмнение. Особено след като се нагледахме и наживяхме при управлението на господата от последните седем години. Но тревогата ми, както и на голяма част от членовете и симпатизантите на БСП, е как ще ги спечелим в Добричка област с лидер като г-н Ясен Пенчев.



Искам да ви върна десетина години назад и да видим какви са били резултатите от местни и парламентарни избори.

На парламентарните избори 1994 г. БСП успя да вкара в парламента 5 депутати от общо седем за Добричка област, през 1995 година на местните избори в осемте общини на областта бяха избрани осем общински кмета от БСП, в осемте общини мнозинството съветници бяха от БСП, от което следваше, че и осемте представители на общинските съвети бяха червени. Но тогава лидер на БСП в областта бе Жечо Попов. Да видим сега какво става след това, когато лидер на БСП е Ясен Пенчев. На местните избори през 1999 година Ясен Пенчев се кандидатира за кмет на град Добрич и безславно отпадна още на първия тур. Без червени кметове останаха и общините Генерал Тошево, Тервел, Балчик и Крушари, както и без червени председатели на общински съвети. На парламентарните избори 2001 година Добрич остана без народен представител, а на местните избори 2003 кандидатът на Ясен Пенчев също загуби надпреварата в местните избори за кмет и отново председателят на общинския съвет, както и кметът, са от друг цвят. На много места в страната загубилите изборите си подадоха веднага оставките - както лидерът, така и целите ръководства на БСП. Но това са хора с чест и морал, което, разбира се, не важи за Ясен Пенчев, който губи не веднъж, а поредни избора три пъти. Вместо това той не вижда никаква вина в себе си, а я търси в обикновените редови членове на симпатизанти на БСП.

Но Ясен Пенчев има "принос" и за изборните резултати и в други общини в областта. Ще се спра само на Община Крушари. На предизборните събрания на ОПО членовете предложиха трима кандидат-кметове за общината, а също и кандидати за общински съветници, но Ясен Пенчев, без да се съобразява с мнението на членовете и симпатизантите на БСП, погазвайки устава на БСП, където е казано, че висш орган на общинската партийна организация е общинската конференция, където трябваше да се обсъдят всички кандидатури за кметове и общински съветници, излъга най-нагло, че няма време за конференция, а беше още юни. Конференции, разбира се, се провеждаха в страната до шестнадесети септември. "Успя" да убеди една част от членовете на общинския съвет и да натрапи за кандидат - кмет на общината тогавашния кмет на общината, избран на предишните избори от ОДС. Така в Крушари останах ме без кандидат-кмет от БСП и повечето от членовете и симпатизантите на БСП не отидоха да гласуват. Чудно ли е тогава, че БСП в Крушари има само един съветник, за когото едва стигнаха гласовете чрез прехвърляне от неуспелите партии и коалиции да влязат в местния парламент. И сега имаме избран кмет, чиито правомощия бяха прекратени предсрочно от общинските съветници преди двайсет дни като от общо 13 съветници 11 са гласували за прекратяване на правомощията на кмета и само двама са се въздържали. Но Ясен Пенчев пак нещо не разбрал и прави изявления, че това е политическа атака на ДПС срещу кмета, с което насажда етническа вражда в общината. А истината е, че от тези 11 съветници има не само съветници от ДПС, а и от неговата партия БЗНС, СДС, БСП, Гергьовден. Не казвам, че съветниците, гласували за отстраняването на кмета, са прави. Има висшестоящи органи - съдебни и административни, които ще се произнесат по случая. Дори напротив, вярвам, че ще бъде оправдан. Нямам нищо против кмета, защото народът го е казал - не е луд, който е изял зелника, а който му го е дал.

Това са част от "заслугите" на Ясен Пенчев. Затова се обръщам към вас, другарки и другари, дами и господа, да помислим всички заедно как ще тръгнем към избори 2005, какви хора трябва да ни водят, какви кандидати ще издигаме за народни представители, но в никакъв случай хора като Ясен Пенчев. Вярвам, че в Добрич и областта има много честни и професионално доказали се хора, хора, уважавали и обичани не само от членовете и симпатизантите на БСП, а и от останалите граждани на Добрич и областта.

Знам, че не всички ще харесат написаните по-горе редове, но ще се радвам, ако по страниците на регионалните вестници се проведе дискусия по тема избори 2005. И се чуят различни мнения.

 

С уважение: Д. МИТЕВ, член на ОбС на БСП

 

16.08.2004 г.

с. Крушари, обл. Добрич

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

 


Сходни връзки

ОТВОРЕНО ПИСМО: ДО ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди