изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:43 EEST
КЛУБ "АТЛЕТИК" ОТ ТЕРВЕЛ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "МЛАДЕЖ"    
Спорт

В реализацията на "Знаещи на старта" ще се включат 60 осмокласници от всички училища на територията на общината, между които и пет деца със заболявания



Проект по програма "Младеж" спечели спортен клуб "Атлетик" в Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът на общината Дияна Илиева. Той се казва "Знаещи на старта" и предвижда провеждането на извънучилищни занимания под формата на двигателни забавни игри с ученици от осми клас. Организацията на провеждането на игрите ще бъде направена от инициативна група и от самите участници. Партньор по проекта е читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел.

60 осмокласници от всички осем основни училища в общината и СОУ "Йордан Йовков" ще бъдат включени в извънучилищните занимания. Между тях са и пет деца със заболявания - затлъстяване, пиелонефрит, хипертония и след менингоенцефалит. Всички състезания ще се провеждат във физкултурния салон на СОУ "Й. Йовков". Игрите по проекта са садене на картофи, дърпане на въже, хвърляне на торбички, "Действай ловко". Предвидени са и игри с въпроси, които ще са свързани с историята, бележити дати, призници, със спорта. В почивките между игрите семодейни състави от читалището ще представят своето творчество. За реализацията на проекта се сформира координационен младежки център, който се помещава в сграда в градския стадион в Тервел. Ще бъде извършено освежаване на помещението, тъй като там ще се провеждат срещите на участницте в инициативната група.

Паралелно с провеждането на игрите, младежите ще оформят "пътека на здравето" в градския парк на Тервел. Пътеката ще бъде почистена от клони и храст, в двата й края осмокласниците ще поставят метални табели с надписи за името и дължината й, както и информация за проекта. По протежението й ще бъдат поставени шест дървени пейки, пътеката ще започва от градския стадион и ще завършва до хижа в парка.

Идеята за инициативата е възникнала у младежите по време на общинското състезание "Млад огнеборец" през април. Тогава се е породило желание за повече такива изяви, които ще създадат у децата и младите хора интерес към спорта, умение да запълват пълноценно свободното си време и да възпитават у себе си спортменски дух. Инициативата на децата е била подкрепена от треньора на клуб "Академик" Начо Киров.

Проектът ще се реализира от 1 септември до 30 юни 2005 г. Активно съдействие при разработването му е оказал зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева.

НДТ

 


Сходни връзки

КЛУБ "АТЛЕТИК" ОТ ТЕРВЕЛ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "МЛАДЕЖ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди