изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:21 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 19 АВГУСТ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната през вчерашния ден

София. Преди два дни столичанка подала жалба в Осмо РПУ, че 17-годишната й дъщеря е изчезнала през нощта от заведение в ж.к. „Дружба”. Непълнолетната е обявена за общодържавно издирване от ДНСП. При последвалите издирвателни действия на Осмо РПУ е установено, че момичето се намира в района на с. Веринско. Полицаите я открили в база „Водно стопанство”- София- област, където няколко младежи блудствали с нея. По- късно са заловени двама от групата- криминално проявените Веселин Р./22 г./ и Георги Б./41 г./, които са предадени на следствието. Продължава издирването на още двама техни съучастници. Един от тях- Йордан Л./40 г./, криминално проявен, ден преди това ограбил столичанин, от когото отмъкнал 55 лева. Изяснено е, че четиримата насилници срещнали жертвата си в кафене в ж.к. „Дружба”, взели й чантата и под предлог, че ще я закарат в къщи, я отвели с автомобил в землището на с. Веринско.


След получен сигнал от граждани, криминалисти от Второ РПУ претърсиха къща на ул. „Ръжана” в ж.к. „Надежда” и откриха в задния двор около 200 кв. м. насаждения с марихуана. Задържан е наемателят на къщата Ангел Х./28 г./, регистриран за престъпления, осъждан. След друг сигнал за разпространяване на наркотици на територията на ж.к. „Люлин”, криминалисти от Девето РПУ обискираха апартамент в 6-и микрорайон и откриха 36 пликчета с марихуана. Живеещият в апартамента непълнолетен Л.П./15 г./ е задържан за 24 часа, след което е предаден на следствието.


Бързо полицейско производство бе образувано срещу крадците Явор Д.-„Яворетката” /36 г./, криминално проявен, осъждан, и Георги Г.-„Жужко” /33 г./, също криминално проявен и осъждан. Двамата отмъкнали две икони от храм „Света Параскева” на ул. „Г. Раковски”. Те били заловени от автопатрул на Пето РПУ, задържани са за 24 часа.    

Благоевград. Служители на РПУ – Сандански проведоха успешна операция срещу разпространението на наркотици вчера. Те извършили проверки в присъствието на следовател и поемни лица в две жилища на улиците “Крайречна” и “Първи май “ в курортния град. По време на обиските на Фидан Д. /30 г./ от Сандански е намерено пакетче, съдържащо кафяво прахообразно вещество с тегло 0, 250 гр. При направения полеви тест веществото  реагирало положително на хероин. По– късно в Атанас П./32 г./ от Сандански  е намерена спринцовка , която съдържала кафеникава течност. Проверка чрез полеви тест е установила наличие на хероин. Двамата са задържани за 24 часа. По двата случая са образувани следствени дела.


Взломна кражба за броени часове разкриха криминалисти  от РПУ – Петрич. В ранните часове вчера помощ в полицейското управление е потърсил собственик на магазин от село Рупите, общ. Петрич. Търговецът съобщил, че предната нощ неизвестни са извършили кражба на сумата от 200 лева, цигари и други вещи от магазина на обща стойност около 700 лева. Местопроизшествието е посетено незабавно от служители, които извършили оглед. Те установили, че крадците са проникнали през разбит прозорец в задната част на магазина.По – късно през деня служители на транспортна полиция засичат във влак трима съмнителни младежи без документи за самоличност и сигнализират в РПУ – Петрич. В РПУ е  установена самоличността на  тримата, в тях са открити стековете  с цигари и останалите откраднати вещи. Младежите са  Славчо И. /18 г./ от с. Микрево, общ. Сандански и непълнолетните Х.К./17 г./ и Р.А./15 г./ от същото село. Образувано е полицейско дознание по случая.

Пловдив. Двама младежи загинаха, а трети бе ранен  при катастрофа, станала вчера на пътя Пловдив-Пазарджик. Около18.15 часа автомобил “Рено 19”, управляван от  неправоспособния Димитър М./ 17 г./ от Пловдив, се блъснал в крайпътно дърво. На място са починали водачът на колата и возещият се на предната седалка Апостол М./ 18 г./ също от Пловдив.Третият пътник в реното Николай Т./ 17 г./ от Цалапица е настанен в болница с опасност за живота. Причините за  произшествието  са в процес на изясняване.

Бургас. Вчера към 19.30 часа във Второ РПУ- Бургас е получено съобщение за сбиване в района на “Товарна гара”между мъже от ромски произход. Пристигналият на място полицейски патрул е посрещнат от трима души, които заявили, че са нападнати и бити от двама братя с имена Симеон и Михаил. При опит да бъде установена самоличността на братята, същите нападнали полицаите с кол и дъска, като към тях са се присъединили жените и децата им. Те замеряли полицейските служители с камъни, чинии и тигани. Полицаите се изтеглили и поискали допълнителни подкрепления. Междувременно братята успели да се укрият в храстите до ж.п. линиите. При задържането им те оказали съпротива и полицаите са били принудени да произведат предупредителни изстрели във въздуха и да използват физическа сила и помощни средства. Установено е, че задържаните са Симеон и Михаил М., от Сливен, съответно на 22 и 21 години Братята неколкократно се заканвали на полицейските служители с убийство и саморазправа, след освобождаването им от ареста. Работата по случая във Второ РПУ Бургас.

НСПАБ. Около 600 дка иглолистни и широколистни гори и над 900 дка сухи треви и ниска растителност бяха засегнати от горски пожар, развил се вчера между хасковските села Доситеево, Българин, Рогозиново. Пожарът е локализиран и овладян към 23 часа снощи. Над 60 пожарникари и полицаи, 8 противопожарни автомобила, както и 20 души от горското стопанство са гасили пламъците. Общо 27 са пожарите на територията на страната през изтеклото денонощие.
MVR/NDT

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 19 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди