изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:06 EEST
За 826 международни автомобилни превозвачи е издадена заповед за отнемане на лиценза    
Новини  София. Днес вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев подписа заповедите за прекратяване на правата, произтичащи от лицензите за международен автомобилен транспорт, на 826 превозвачи.

 От тях 57 фирми са с лиценз за международен превоз на пътници, а 769 – за международен превоз на товари.
Причината за отнемането на лицензите е това, че фирмите не доказаха нито в указания срок - 30 април 2004 г., нито по време на дадения от министерството гратисен период - до 6 август, финансова стабилност. Финансовата стабилност е едно от основните изисквания за притежаването на лиценз.
През гратисния период 40 фирми са доказали финансовата си стабилност, а 5 превозвача са подали молба за закриване на лиценза им.
На 29 юни 2004 г. Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” призова и чрез медиите автомобилните превозвачи да докажат финансова стабилност, в противен случай за фирмите, които не успеят да изпълнят това условие в посочените за съответната година размери, на основание чл. 11 от Закона за автомобилните превози, ще се открие процедура за прекратяване на правата, произтичащи от лиценза.
Месец по-късно, на 29 юли, министър Василев предупреди, че ще отнеме лицензите на 871 международни превозвачи, които все още не са доказали финансова стабилност и даде допълнителен едноседмичен гратисен период за изпълнението на това изискване.
Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” съобщава, че предстои стартиране на процедура за отнемането на лицензите на фирмите, които извършват обществен превоз на пътници и товари на територията на нашата страна, заради не доказване на финансова стабилност. Изискванията за доказване на финансова стабилност към превозвачите за вътрешен транспорт са същите, като тези при международните автомобилни превози.
Около два месеца ще са необходими на ИА “Автомобилна администрация”, за да подготви и съгласува заповедите за отнемане на лицензите.
От Министерството на транспорта и съобщенията припомнят на автомобилните превозвачи, че през 2005 година размерът на финасовата стабилност е съответно 5 400 евро за първи автомобил и 3 000 евро за всеки следващ.
  ФОКУС
 


Сходни връзки

За 826 международни автомобилни превозвачи е издадена заповед за отнемане на лиценза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди