изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:13 EEST
100 ВЕГЕТАРИАНЦИ ЖИВЕЯТ 10 ДНИ НА МЛЯКО И СОК ОТ КЪЛНОВЕ КРАЙ МОРЕТО    
ЕкологияВ продължение на десет дни 100 вегетарианци от цялата страна ще изпитат на живо програмата "Ню старт" в хотел "Каварна", на брега на морето.

 Програмата е американска и всяка от началните букви носи наименованието на осемте стъпки към здравето, обясни ръководителят на екипа от специалисти д-р Гергана Гешанова, председател на фондация "Грижа за здравето". Това са хранене, упражнение, вода, слънчева светлина, въздържание, въздух, почивка, доверие. Практическият курс приключва на 29 август и през това време 100-те участници ще се освободят от вредните си навици и ще възприемат нов начин на живот. Освен в специализираните ателиета за хидротерапия и масажи, за депресия, за лечебна физкултура, за дишане, доброволците сами ще си приготвят сокове и мляко от кълнове от всякакви житни култури.

Според Криси Николова, автор на много вегетариански рецепти, соковете и млякото от кълнове съдържат витамини и минерали десетки пъти повече, отколкото естествените продукти. Така например, 1 кг соеви зърна по белтъчини се равнява на 2,5 кг месо, 5 литра мляко и 56 яйца. Сок от кълнове се приготвя за 2-3 дни, твърди Криси Николова и разкри рецептата. "Купувате си 1 кг ръж за 85 стотинки. Поставяте го в съд с вода на тъмно и го покривате с кърпа. На третия ден кълновете са готови.

Цялата смес се разбива с ножа на мискера и сокът е готов." Една чаша от него премахва всякакъв апетит.
По време на курса на 100-те вегетарианци ще бъде направено така нареченето изследване - здравно изложение. То установява разликата между фактическата и биологическата възраст на човека. Разликата обикновено е между 11-17 година, каза д-р Гешанова и даде примери с 38-годишна жена по паспорт, която след изследването се оказала биологически на 48 години. 82-годишен дядо от Балчик пък биологически бил на 64 години. 10-годишно изследване в Калифорния доказало, че закуската е изключително важна за здравословния начин на живот, а похапването между основните хранения е вредно.

Гост - лектор на практическия курс в Каварна "Нов живот" е швейцарският специалист д-р Йохен Хавличек. По паспорт той е на 63 години, а биологическата му възраст е 44 години. Според него, най-новата информация от Световната здравна организация е, че тя признава важността на вегетарианското хранене, което предпазва от хронически заболявания и може с естествени средства да излекува независимия диабет. НДТ

 


Сходни връзки

100 ВЕГЕТАРИАНЦИ ЖИВЕЯТ 10 ДНИ НА МЛЯКО И СОК ОТ КЪЛНОВЕ КРАЙ МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди