изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:47 EEST
ДОБРИЧЛИИ ОТНОВО СЕ КАНЯТ ДА ШАШНАТ ИТАЛИАНЦИТЕ    
Култура

Деца от СОУ "Св. Климент Охридски" ще открият фестивала във Фивицано с невероятния спектакъл "Вечерница"



Многобройна добричка група заминава днес за участие в Седмия международен фестивал "Светът в музиката", който се провежда в италианския град Фивицано. Участниците бяха избрани след проведената в края на май селекция в Добрич и курорта Албена. Те ще бъдат в Италия от 25 август до 2 септември. За Фивицано тази вечер ще отпътуват възпитаници на музикалната и хореографска паралелки на СОУ "Св. Климент Охридски", балет "Артемида" и танцова студия "Фантастика". Заедно с тях представител на Добричка област ще бъде и ансамбъл "Калинка Вълчева" от Тервел.

Освен във фестивала, добричлии ще участват и в концертни програми в градовете Генуа и Киавери, каза за НДТ директорката на училище "Св. Кл. Охридски" Юлияна Герасимова. Гордост за учебното заведение е и фактът, че негови възпитаници ще вземат участие в откриването на фестивала "Светът в музиката" - със спектакъла "Вечерница". Той представлява съвременни обработки на български народни песни и е синтез между музика, песен и танц.

Убедени сме, че при поредното си участие във фестивала във Фивицано добричките деца отново ще шашнат италианците с талантливите си изпълнения и с това, че на сцената дават всичко от себе си. НДТ припомня, че по традиция възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски" печелят призови места от "Светът в музиката" и задължително грабват сърцата на жури и публика. Неведнъж сме писали и за това, че очарователната Кремена Димитрова впечатли изключително много президента на фестивала Акиле Марини. Добричлийката направи дует с италианския тенор Патрик Салати и двамата дори издадоха съвместен диск.

НДТ пожелава успех на талантливите добрички деца и сме сигурни, че те отново ще прославят нашия град.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ОТНОВО СЕ КАНЯТ ДА ШАШНАТ ИТАЛИАНЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди