изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:49 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 22 АВГУСТ    
НовиниПрестъпления и катастрофи в страната

София.  Неизвестна до момента на органите на реда 57-годишна жителка на софийското с.Драговищица е уличена в опит за въведе в обръщение неистински пари. Клиентката на банков клон на ДСК приготвила за внасяне по сметка 500 евро. При проверката на банкнотите, една от тях, с номинал 100 евро, се оказала неистинска.  Банкнотата е иззета с протокол, образувана е преписка по чл.244 а.1 от НК. Материалите по случая са изпратени в СРП за образуване на предварително производство.
След сигнал от служители на друг столичен банков офис, криминалисти от Четвърто РПУ хванаха „в крачка” изпечен мошеник. 61-годишният софиянец за втори път опитал да се сдобие с кредитна карта, като представил неистински документи. Комбинаторът многократно е регистриран от полицията за измами, а след задържането му преди два дни, му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция”. По случая е образувано дознание.
19-годишен обитател на квартира в ж.к.”Студентски град”, родом от Ямбол, отглеждал в стаята си две саксии с марихуана-установили при полицейска проверка и тест на растенията, служители от Седмо РПУ. Познатият на МВР ”любител на зеленината” не бил намерен във временния си дом и продължава да се укрива. Материалите по случая са предадени на следовател.

Асеновград. 20-годишен младеж от село Богданица.е настанен в болница в града с огнестрелна рана в лявата предмишница. Сигналът за ранения младеж е подаден в дежурната на РПУ-Асеновград днес в 0.15 часа. Полицията е установила, че прострелването е станало малко преди това на улица в селото. След употреба на алкохол, 65-годишният пловдивчанин Петър Ж. със законно притежаваната си ловна пушка възпроизвел изстрел и ранил младежа. В резултат на стрелбата младежът е получил и фрактура на предмишницата. Петър Ж.  е задържан в РПУ-Асеновград за 24 часа.

Хисар. По сигнал на граждани в гараж в село Паничери, собственост на 49-годишен местен жител, служители от РПУ-Хисар са намерили лек автомобил “Фолксваген Пасат” със смолянска  регистрация. Установено е, че регистрационните табели са  на лек автомобил “Ауди 80”, обявено за издирване от РПУ-Несебър през  септември миналата година. Фолксвагенът, докаран в Паничери  от трима неизвестни мъже,  е иззет от служители на полицейското районно управление.

ПТП. Около 20.20 часа снощи в гр.Нови Искър е станал пътен инцидент, при който е загинал 58-годишен шофьор  на лада. При злополуката на кръстовището на улиците „Искърско дефиле” и „Розова долина” в града, 30-годишен шофьор на „рено 19” от София, вероятно поради движение с несъобразена скорост ударил отзад временно спрялата лека кола „ВАЗ”, също със софийска регистрация. От удара шофьорът на руския автомобил е починал на място.Второ столично РПУ продължава работата по случая.
Днес около 8. часа на главен път Бургас – Варна в района на разклона за с. Равда е възниквал пътен инцидент между лека кола “Фолксваген Голф 3” с бургаска регистрация, управляван от 23-годишен бургазлия и микробус “Форд Транзит”, също с  бургаска регистрация, управляван от 20-годишен шофьор от същия град. Лекият автомобил се е движил по посока Несебър – Бургас, а микробусът в насрещното пътно платно. При челния удар между тях водачът на голфа умира на място. Петима от пътуващите в микробуса пътници са настанени в бургаската болница, без опасност за живота. Причините за инцидента са в процес на изясняване- информират от РДВР-Бургас. МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 22 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди