изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:18 EEST
ГАЛИН КОСТАДИНОВ: В ОЛИМПИЙСКОТО СЕЛО ПОМИСЛИХА БАГАЖА МИ ЗА БОМБА    
Спорт

Много емоции са съпътствали гюллетласкача Галин Костадинов по време на престоя му в Атина. Той бе единственият добрички състезател, които участва на Олимпиадата в южната ни съседка. Попитахме Галин с какво ще запомни пребиваването си в гръцката столица и как той е оползотворил свободното си време там. Ето какво сподели добруджанецът:



- Галине, добре дошъл отново в Добрич. Какво ти попречи да тласнеш гюллето на такава дължина, на която редовно го пращаше напоследък?

- Имах големи премеждия преди участието си на Олимпиадата. Преди да отпътувам за стадиона, за кратко време бях оставил багажа си пред къщичката, в която ме настаниха в олимпийското село. В него бяха паспортът ми, маратонките, които бях подготвил за стадиона, и най-вече билетът за връщане. Тръгвайки за стадиона, установих, че багажът ми го няма. Започнахме да го търсим. Дори си мислехме да ходим в посолството. Близо 3-4 часа продължи това търсене. В крайна сметка намерихме раницата в сектора за изгубени вещи. Оказало се, че полицаите помислили багажа ми за бомба и затова го прибрали. Наложи се отново да ме проверяват. Когато отидох на стадиона, всички вече загряваха. Бях притеснен и същевременно исках да дам всичко от себе си. Не се получи, но да се надявам, че на други големи състезания ще успея да постигна големи резултати. Все пак  това бе дебют за мен на такъв голям спортен форум.

- Лично имаше възможност да усетиш тръпката да си на Олимпиада. Сега имаш ли амбиция да се бориш за участие на игрите в Пекин през 2008 година и тази твоя цел стана ли по-голяма?

- Да. Имам амбиция, но трябват средства. По време на Олимпиадата разбрах, че останалите състезатели взимат заплати от 1000 лева до 1000 евро. Аз не получавам нищо. Кажи-речи съм на самоиздръжка. Добре, че беше Общината да финансира част от моята подготовка. Добре, че бяха и част от приятелите ми, които също ми помогнаха. Иначе тръпката да участваш на Олимпиада е огромна. Чувството не може да се опише. За първи път тласках пред 30 000 души.

- В България има ли възможност някой да те детронира от първото място в сектора тласкане  на гюлле?

- Има, но няма да се дам, ако имам средства за подготовка.

- Сега какво ти предстои?

- Искам един месец да си отпочина и да отделя време за семейството и приятелите ми.

- В Атина направили си снимки за спомен с други големи спортисти?

- Да, три дни преди състезанието си направих снимка с Юри Белоног от Украйна, който след това стана олимпийски шампион. Докато се снимахме, му казах, че той ще спечели златния медал. Така и стана. В последния опит украинецът тласна на  21,16 метра и измести от първото място американеца.  

 


Сходни връзки

ГАЛИН КОСТАДИНОВ: В ОЛИМПИЙСКОТО СЕЛО ПОМИСЛИХА БАГАЖА МИ ЗА БОМБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди