изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:31 EEST
ОКОЛО 300 МАКЕДОНСКИ СТУДЕНТИ ЩЕ УЧАТ В БЪЛГАРИЯ    
Образование280 македонски студенти са приети във висшите учебни заведения в България от общо 1200 кандидати, като се очакват да бъдат приети още 32 по изкуство и спорт, съобщиха за “Фокус” експерти от министерството на образованието.

В България следват общо 3400 студенти от Македония. Броят на желаещите македонски студенти да следват в България се е увеличил с 20% в сравнение с миналата година.
Според експерти нивото на подготовка на студентите от Македония нараства всяка година. Всички кандидати, които не са приети държавна поръчка, могат да кандидатстват за обучение с 30% от таксата за чужденци. Курсът по български език за новоприетите студенти започва днес.
Само малка част от студентите от Молдова, Украйна и Албания са дошли днес да получат удостоверения. Студентите от Молдова и Албания все още чакат да получат визи. Тази година в България са приети по около 70 души от Молдова и Украйна. От Албания са приети около 20 и от Казахстан, Киргизия и Русия - 7 души.
Студентите от Западните покрайнини са 32, като се очаква да бъдат приети още двама през септември, когато ще се проведат изпитите за спорт и изкуство. Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

ОКОЛО 300 МАКЕДОНСКИ СТУДЕНТИ ЩЕ УЧАТ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди