изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:53 EEST
КОМИСИЯТА ПО ЗАКОННОСТ ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ЗАРАДИ ПФК ДОБРУДЖА АД    
Спорт

Няма да е законно, ако кметът Детелина Николова изпълни решението на общинските съветници, според което градоначалникът трябва да предприеме необходимите действия за влизане във владение на Общинския пазар.



Това бе причината вчера да има извънредно заседание на постоянната комисия по законност, на което кметицата писмено информира членовете й, че на основание чл. 45, ал. 2 от ЗМСМА оспорва точка шест от решението на съветниците от 27 юли за влизане във владение на обектите. Герман Германов каза, че никой в момента не задължава Детелина Николова да изпълни точка шест. Според него, ако Общината влезе във владение на обектите преди общото събрание на дружеството /8 септември 2004 г./, то тя ще наруши закона. “Детелина Николова е права, че сега не може да изпълни разпореждането. Редно е в дневния ред на общото събрание на ПФК Добруджа да има точка за намаляване на капитала и за влизане във владение на обектите, които вече са публична общинска собственост. Едва след общото събрание Общината може да си върне обектите. След като мажоритарният собственик бъде запознат, то тогава Детелина Николова с право може да изпълни решението на Общинския съвет и да влезе във владение. Ако мажоритарният собственик не е съгласен с тези действия, то тогава ще се стигне до сезиране на съда и прокуратурата”, заяви Германов. На заседанието присъстваха още Олга Задгорска, Владимир Калчев, Неджати Якубов, председателят на комисията Пламен Припърженски, както и секретарят на Общината. Ако се стигне до търговско дело, то тогава то може да продължи до 5-6 години, смята Припърженски, който е на мнение, че не трябва да се стигне дотам и че трябва Общината да направи така, че законово кметството да влезе във владение и да си събира парите от обектите.

И докато общинските съветници вече няколко месеца мислят как най-безболезнено да напуснат съвместното АД с футболния клуб, то отборът на Добруджа продължава да бъде без стадион. Герман Германов заяви, че трябва в най-скоро време да се разреше този проблем, като посочи, че една от възможностите за поддържане на стадиона е неговото отдаване на концесия. “Добруджа трябва да играе в Добрич. Общината и Величко Найденов трябва да седнат на една маса и да изгладят взаимоотношенията си, защото от това страда футболът в града”, добави Германов.

 


Сходни връзки

КОМИСИЯТА ПО ЗАКОННОСТ ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ЗАРАДИ ПФК ДОБРУДЖА АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди