изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:38 EEST
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЮЖНА ОСЕТИЯ ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СНАБДЯВА ГРУЗИЯ С ОРЪЖИЕ    
НовиниПрезидентът на непризнатата република на Южна Осетия Едуард Кокойти заяви в интервю за руското издание Утро Ру, че “България оказва огромна помощ на Грузия, доставяйки на грузинската армия с оръжие и боеприпаси.

“Почти всички снаряди, които паднаха на територията на Южна Осетия са българско производство. А също и оръжието, което използват грузинските подразделения и банди”, твърди в интервюто Кокойти.
По думите му България е доставила на Грузия и три установки за залпов огън “Ураган” със 100 снаряда към всяка от тях. Оръжията и боеприпасите са били разтоварвани в пристанище Поти. Кокойти твърди също, че от България са били доставени също и около 1000 снаряда на миномет, РПГ, както и друго стрелково оръжие. Лидерът на непризнатата република отбелязва, че България в момента председателства ОССЕ.
“Това е стара информация. Още на 6 август се появиха в публичното пространство подобни твърдения, но в последствие те бяха отречени и от руските власти, и от грузинска страна. Тогава МВнР и Министерството на отбраната също взеха отношение. Оттогава не са настъпили промени, които да налагат необходимост от друг коментар”. Това заяви специално за Агенция “Фокус” зам.-министърът на външните работи и говорител на МВнР Гергана Грънчарова по повод публикуваното днес интервю на Едуард Кокойти в Утро Ру.

ФОКУС/НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЮЖНА ОСЕТИЯ ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СНАБДЯВА ГРУЗИЯ С ОРЪЖИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди