изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:11 EEST
СЛЕД 15 СЕПТЕМВРИ ОБЯВЯВАТ ТЪРГ ЗА ЖИЛИЩАТА В СТРАЖИЦА    
Новини

Жителите на селото разчитат на търга да не се явят други кандидати освен община Балчик



По искане на жителите на балчишкото село Стражица преди ден кметът Димитър Симеонов е разговарял с Агенцията за държавни вземания. Оттам са го уведомили, че търгът за продажбата на 65-те къщи в селото, собственост на конезавода "Стефан Караджа", ще бъде насрочен след 15 септември.

Надеждата на жителите на селото е на търга да не се явят други кандидати освен община Балчик. С решение на Общинския съвет в морския град бяха дадени правомощия на кмета на Балчик Красимир Михайлов да участва в търга за ромските жилища. Идеята е общината да ги закупи на началните им тръжни цени.

Припомняме, че заради задължения на конезавода в Стражица Агенцията за държавни вземания обяви жилищата, които се обитават от около 350 роми, за продан. На проведените два търга през миналото лято кандидати не се явиха. Жителите на Стражица обаче се опасяват, че сега може да има проявен интерес към къщичките от по около 50 кв. метра от чужденци, които да действат чрез подставени лица. От Министерството на финансите обаче отказаха на община Балчик правото да закупи къщичките на начални тръжни цени без да участва в наддаване. Това доведе до протестни действия на жителите на Стражица преди около месец. Те излязоха на протест на разклона на курорта Албена. Засега протестите им са преустановени докато не се проведе търга и не станат ясни резултатите от него. Преди това обаче те се заканиха, че ако проблемът им не бъде разрешен и те останат на улицата, десет семейства ще се самозапалят пред парламента.

 


Сходни връзки

СЛЕД 15 СЕПТЕМВРИ ОБЯВЯВАТ ТЪРГ ЗА ЖИЛИЩАТА В СТРАЖИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди