изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:45 EEST
РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ"    
Култура

Сцената на фестивала ще събере 312 изпълнители от 13 държави



Получени са 312 заявки за участие в Деветия международен младежки музикален фестивал "Надежди, таланти, майстори", който ще се проведе от 4 до 15 септември в Добрич и курорта "Албена". Броят на участниците тази година е рекорден, през 2003 г. заявките са били около 240, казаха от дирекция "Хуманитарни дейности".

Тази година на сцената на фестивала ще излязат изпълнители от България, Гърция, Германия, Израел, САЩ, Китай, Южна Корея, Молдова, Русия, Башкортостан, Татарстан, Карелия и Калмикия. Те ще се представят в разделите за певци, инструменталисти, клавирни дуа и триа, камерни ансамбли, хорове, оркестри, композиция, акомпанимент, учители и ученици. Председател на международното жури ще бъде проф. Виктор Чучков.

Гости на фестивала ще бъдат заслужилият артист на Русия Ирина Стародубцева /сопран/, Людмила Гаджиева /вокален педагог, предишен член на журито/, Дени Марков /старши преподавател, органист в Санкт-Петербургската консерватория/, Владимир Тойсаев /бас, солист в Пермския академичен театър за опера и балет в Русия/. В откриването на фестивала ще участват гости и лауреати от предишни издания.

"Надежди, таланти, майстори" ще бъде и първата проява от програмата, посветена на Деня на Добрич - 25 септември.

 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди