изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:24 EEST
10 ХИЛЯДИ БЪЛГАРКИ ПРОСТИТУИРАТ В ЕВРОПА    
Новини

Корупцията е най-скъпоструващото прегрешение, каза в Балчик посланикът на Холандия у нас баронеса Хенриет ван Линден



Около десет хиляди българки проституират в Европа и всяка от тях изкарва до 160 хиляди евро годишно за сутеньора си. Това каза вчера в Балчик Стийв Търлоу - консултант на НСБОП по проблемите на трафика на хора. И призова присъстващите да изчислят какви средства влизат всяка година в ръцете на организираната престъпност.

Той участва във втората среща от кампанията "Европейски посоки", организирана от кръг "Европейски диалог" и посолството на Холандия у нас на тема "Свобода, сигурност, правосъдие". В нея участва и посланикът на Холандия у нас баронеса Хенриет ван Линден.

На срещата Търлоу обясня, че българската проститутка се търгува на Запад между три и осем хиляди евро. Тя е бита, изнасилвана, малтретирана, многократно препродавана. Част от жените, които попадали сред проститутките ни в Западна Европа тръгвали с ясното съзнание какво ги очаква, но други заминавали с мисълта, че ще работят като чистачки, танцьорки и т.н. Там те работели по 20 часа на ден, на норма. Експертът препоръча българските полицаи да работят повече на улицата и по-малко да прехвърлят папки по бюрата си.

Корупцията е най-скъпоструващото прегрешение, каза баронеса Хенриет ван Линден. И добави, че тя спира инвестициите и икономическия растеж, подкопава събирането на данъци. Според нея, в България трябва ясно да се дефинира що е корупция. В противен случай имало опасност борбата срещу нея да се окаже "буря в чаша вода". В българските съдилища да се назначат съдебни секретари, за да бъде правосъдието ни по-прозрачно за обществото, препоръча пък Марлис Бос - експерт стратегическо планиране и анализи "Асер институт".

 


Сходни връзки

10 ХИЛЯДИ БЪЛГАРКИ ПРОСТИТУИРАТ В ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди