изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:17 EEST
30 ТЕРОРИСТИ ВЗЕХА 400 ДЕЦА И УЧИТЕЛИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ    
Заложници

Светът вчера отново бе потресен от поредната дръзка проява на тероризма. На 1 септември се открива учебната година в бившите съветски републики.



Всички световни агенции, обаче оповестиха ужасната новина, че около 30 терористи са взели приблизително 400 деца, учители и родители за заложници в училище в Беслан, Северна Осетия. При нападението са пострадали седем души, а четирима са убити. Терористите са нахлули в училището около 10.00 ч. московско време (09.00 ч. българско време). Те са както мъже, така и жени, носят шахидски пояси и са въоръжени с гранатомети и стрелково оръжие. Около 50 ученици са успели да избягат от училището. Всички училища в столицата на Северна Осетия Владикавказ са затворени, както и държавният университет. Телефонните връзки с Беслан са прекъснати. Причината за прекъсването се изяснява.
Руският президент Владимир Путин прекъсна почивката си в Сочи и се завърна по спешност в Москва, където провежда съвещание с ръководителите на силовите ведомства.
Според АПФ осем цивилни и един от терористите са загинали при щурмуването на сградата, четвъртата терористична атака в Русия за една седмица. “Цивилен и терорист загинаха при първоначалния щурм на сградата. Останалите седем, цивилни, починаха от раните си в болницата”, заяви източник от органите на реда.
В това време в Москва бе обявено, че лидерът на чеченските сепаратисти Аслан Масхадов няма никаква връзка с взимането на заложници в училище в Северна Осетия, като се цитира неговият говорител Ахмед Закаев в ефира на радио Ехото на Москва.
По-късно РИА Новости информира, че в Беслан е пристигнал доктор Леонид Рошал. Причината за неговотоидване е, че терористите, които държат заложници в училището в Беслан, посочиха детския лекар Рошал като един от тримата души, с които са готови да водят преговори.фокус/НДТ

 


Сходни връзки

30 ТЕРОРИСТИ ВЗЕХА 400 ДЕЦА И УЧИТЕЛИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди