изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:33 EEST
ТРИМА МАКЕДОНСКИ ГРАЖДАНИ СА ВЗЕТИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ В БАГДАД    
ЗаложнициТрима македонци от Куманово са взети за заложници в Багдад и за тях е поискан откуп, съобщи Reality Macedonia.

Далибор Лазаревски, Драган Маркович и Зоран Насковски, които заедно с още 40 македонци работели в Багдад за американската компания Soufan Engineering, са били похитени преди 9 дни – на 23 август, но останалите служители са били предупредени да не казват нищо, за да не тревожат семействата на похитените.
Днес представител на фирмата Soufan Engineering - Серджо Тонга трябва да пристигне от Ирак в Куманово, за да се срещне със роднините на тримата отвлечени.
На 23 август петима служители на американската компания са били изпратени на обект на около 50 км от мястото, на което работели. Те пътували без военен ескорт, тъй като от американската компания им казали, че групировките в Ирак атакуват само войници. По пътя към обекта обаче петимата служители на Soufan Engineering са били спрени от въоръжени бунтовници. Трима от тях - Лазаревски, Маркович и Насковски били взети за заложници, а останалите двама били пуснати да се върнат във фирмата, за да кажат какво се е случило. Все още не е известна сумата, която похитителите са поискали като откуп за тримата македонци.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ТРИМА МАКЕДОНСКИ ГРАЖДАНИ СА ВЗЕТИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ В БАГДАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди