изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:54 EEST
ОТ 1 ЯНУАРИ 2005 Г. ИЗДРЪЖКАТА НА СТУДЕНТИТЕ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПО НОВ РЕД    
НовиниДиференцираните нормативи за издръжка на обучението за един студент ще се определят чрез умножаване на базовите нормативи за издръжка по коефициенти, които са различни в зависимост от професионалното направление.

Правителството прие изменения и допълнения на Постановление №162 от 2001 г. на Министерския съвет за определяне на диференцирани нормативи за издръжка на обучението за един студент по професионални направления. Промените отразяват в по-пълна степен различната издръжка на обучението по професионални направления във висшето образование, съобщиха от Министерски съвет.
Според допълненията базовият норматив за издръжка на обучението за един студент в държавните висши училища ще се определя ежегодно с постановлението за изпълнение на държавния бюджет за съответната година въз основа на общия размер на средствата за издръжка на обучението в държавните висши училища и броя на студентите и докторантите.
При неизпълнение на утвърдения прием на студенти и докторанти до 10 % , средствата за издръжка на обучението няма да се намаляват. Субсидията до 10 на сто ще се използва за капиталови разходи, а останалата част ще се възстановява по сметката, от която е получена.
Постановлението влиза в сила от 1 януари 2005 г. и се прилага и при определяне на издръжката на обучението на студентите, приети преди учебната 2001/2002 г.
С измененията и допълненията на Постановление № 162 се подобрява механизма за разпределение на средствата за издръжка на обучението между държавните ВУЗ-ове и се осигурява по-добра съгласуваност с бюджетната политика. В същото време се запазва и прозрачността при разпределянето на бюджетните средства. ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ОТ 1 ЯНУАРИ 2005 Г. ИЗДРЪЖКАТА НА СТУДЕНТИТЕ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПО НОВ РЕД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди