изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:26 EET
IX МММФ "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ"    
Култура

ДОБРИЧ СЪБИРА ИЗПЪЛНИТЕЛИ ОТ 13 ДЪРЖАВИ



Официалното откриване на фестивала ще се състои утре. 11-членно международно жури, председателствано от проф. Виктор Чучков, ще оценява участниците. Техният брой тази година е рекорден

Велина ВЛАЙКОВА

Изпълнители от 13 държави ще участват в Деветото издание на Международния младежки музикален фестивал-конкурс "Надежди, таланти, майстори" - Добрич-Албена 2004, от 4 до 15 септември. Неговото официално откриване ще се състои утре от 18 ч. в зала "Добрич". Конкурсната програма ще започне преди това - от 15 ч. в огледалната зала на драматичния театър "Йордан Йовков", където ще се представят изпълнители на обой, тромбон, туба, класическа китара, ,ударни инструменти от България и Израел.

В тазгодишното издание на фестивала ще се представят участници от България, Гърция, Германия, Израел, САЩ, Китай, Южна Корея, Молдова, Русия, Башкортостан, Татарстан, Карелия и Калмикия. 312 са получените заявки за участие в разделите за певци, инструменталисти, клавирни дуа и триа, камерни ансамбли, хорове, оркестри, композиция, акомпанимент, учители и ученици. Рекорден е броят на участниците в деветото издание на "Надежди, таланти, майстори". Изпълненията ще оценява международно жури, председателствано от проф. Виктор Чучков, и в състав: Александрина Милчева /България/, Вадим Войлер /Германия/, Георги Спасов /България/, Драгомир Ненов /България/ Захари Медникаров /България/, Константинос Гиотис /Гърция/, Рикардо Авербах /САЩ/, Тамара Поддубная /Русия/, Татяна Горенкриг /Русия/, Янита Хоук /САЩ/.

В откриването на фестивала днес концерти ще изнесат Михаил Петров /виолончело, лауреат на II издание на фестивала, акомпанимент Теменужка Петрова/, Дилян Иванов /пиано, лауреат на VI издание/, Български камерен оркестър - Добрич, диригент Драгомир Ненов, и солист Тамара Поддубная. Ще се представи и ансамбълът за духова музика при Челябинския държавен педагогически университет в Русия с художествен ръководител и диригент Светлана Андриянова. На откриването концерт ще също заслужилият артист на Русия Ирина Стародубцева /сопран/ с акомпанимент на Жанна Сбитнева.

На 5 септември в съпътстващата програма на фестивала Ирина Стародубцева ще изнесе вокален рецитал "Паметта на сърцето", посветен на 200-годишнината от рождението на М.И.Глинка. На рояла ще бъде Жанна Сбитнева. В програмата ще прозвучат произведения на Глинка по стихове на Пушник, Батюшков, Римски-Корсаков, Мицкевич, Козлов, Куколник, Делвиг. Ирина Стародубцева отдава предпочитание на камерния жанр, въпреки че репертоарът й е много широк. С голям успех тя има гастроли не само в цяла Русия, но също във Франция, Швейцария, Германия, Тунис, Малта.

 


Сходни връзки

IX МММФ "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Поздравления!
Автор: Anonymous да 2005-01-25 @ 21:28 EET
Да, много добър конкурс, с изключително голяма конкуренция! А и важността още повече личи от сериозното жури и особенно г-н Чучков и професор Тамара Поддубная! Съжалявам, че тази година не отидох ( септември 2004), но за това пък моят добър приятел си спечели Първа награда! Поздравления Митко! Продължавай в същия дух и се надявам се да се засечем на следващото издание!

Успех на всички колеги музиканти и любители на класическата музика!

machoka
/machoka@gmail.com/
Васил Пейчев - Национално Музикално Училище "Любомир Пипков"

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди