изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:05 EEST
Русия обвини Холандия в кощунство    
По света  Москва. Русия и занапред решително и безкомпромисно ще се бори срещу международния тероризъм. Това се посочва в изявление, разпространено днес от МВнР на Русия.

“Проявената през последните дни международна солидарност към с нашата страна трябва да стане мощна консолидираща сила в цялата световна общност в решителната и безкомпромисна борба с тероризма”, се подчертава в документа. От руското външно министерство отбелязват, че да се сложи край на тероризма е възможно само ако се обединят усилията на всички държави. Настъпи моментът на истината: “двойните стандарти” са недопустими, да се делят терористите на “добри” и “лоши” е кощунство. Не трябва да избягат от отговорност нито изпълнителите на терористичния акт, нито техните вдъхновители и спонсори, преки или косвени, се казва още в изявлението. В продължение на три денонощия целия свят с напрегнато внимание и тревога следеше трагичните събития в Беслан. Ние сме признателни на държавните глави и правителствата, на всички, които изразиха солидарността си и подкрепата си в този труден час.
“Станахме свидетели на жестока трагедия, нова, безпрецедентна форма на терористичен безпредел, след като жертви на бандитите станаха невинни жени, деца и даже напълно беззащитни бебета”, се посочва в изявлението на МВнР на Русия.
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров нарече кощунствено изявлението на министъра на външните работи на Холандия Бернард Бот, който поиска Русия да даде обяснения във връзка с кризата със заложниците в Беслан. “В ситуация, в която на целия свят беше известно, когато руските власти говореха, че главният приоритет е спасяването на децата и няма да има щурм, да бъдат чути подобни думи от министър за нас е кощунство”, заяви Лавров.
ФОКУС
 


Сходни връзки

Русия обвини Холандия в кощунство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди