изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:07 EEST
ИРАКСКА ГРУПИРОВКА ПОИСКА 5 МЛН. ДОЛАРА ЗА ФРЕНСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ    
ЗаложнициБагдад. Иракската групировка, взела за заложници двамата френски журналисти, поиска откуп в размер на 5 млн. долара за тяхното освобождаване, предаде Ройтерс.

 В съобщение, публикувано на интернет-сайт се посочва, че бунтовниците дават 48 часа за изпълнение на поставения ултиматум.
Съобщението е подписано от групировката “Ислямска армия в Ирак”.
“След редица консултации “Ислямска армия в Ирак стигна до следните няколко условия за освобождаването на заложниците: да бъде прието примирието с шейх Осама Бин Ладен, да бъде изплатен откуп в размер на 5 милиона долара и да бъдат прекратени всякакви военни и търговски връзки в Ирак”, се посочва в съобщението.
Широкомащабната операция, проведена от американските войски и иракските сили на реда в сунитския регион Латифия, южно от Багдад, осуети освобождаването на двамата френски заложници, които бяха отвлечени през август в този район, съобщи в неделя имамът на уахабитите, цитиран от АФП.
В края на миналата седмица на ислямистки интернет-сайт групировката “Ислямска армия в Ирак” публикува съобщение, в което бе посочено, че съдбата на двамата френски журналисти, взети за заложници в Ирак, зависи от Осама Бин Ладен, предаде радио Ехото на Москва.
Освен това, в съобщението групировката отрече информацията, че заложниците са били предадени на посредници. Преди това агенциите съобщаваха, че двамата журналисти – Жорж Малбрюно и Кристиан Шено – са били предадени на сунитска групировка и скоро ще бъдат освободени.
 


Сходни връзки

ИРАКСКА ГРУПИРОВКА ПОИСКА 5 МЛН. ДОЛАРА ЗА ФРЕНСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди